xNomad lanserar nytt – ser ny era

Det svenska prop-tech bolaget xNomad är Nordens ledande förmedlare av pop-up butiker och har sedan sin start 2019, samarbetat med en rad varumärken för att skapa över 300 pop-up butiker i ett flertal internationella marknader. Under hösten 2022 har man lanserat en ny varumärkesidentitet som man utvecklat med designbyrån Identity Works.

Annons

En investering som enligt vd Jonathan Haralambakis markerar startpunkten för den svenska startupens internationella expansion och en ny era inom detaljhandeln.

xNomad erbjuder en data-driven plattform som underlättar processen för kortidsuthyrning av butikslokaler genom en helhetslösning för pop-up aktiveringar. Affärsidéen är sprungen ur de utmaningar som man ser inom den Svenska fastighetsbranschen idag. Med allt fler butikslokaler som ekar tomma, och längre tid emellan kontrakteringar. Där man parallellt, i detaljhandelsled ser att allt fler aktörer väljer att digitalisera sina affärsmodeller och sätter sin tilltro till e-handeln.

“En utveckling som leder till en utarmad och mindre levande stadsbild”, enligt Haralambakis.

Med xNomads helhetslösning ges företag möjlighet att på sina egna villkor disponera över sin omnikanal strategi. Där man genom ett fåtal knapptryck får tillgång till hundratals butikslokaler inom ett flertal marknader och genom xNomads plattform kan gå från idé till körklar pop-up butik – där xNomads bistår med allt från koncept till inredning.

Genom nylanseringen av xNomads varumärke har tanken varit att lägga grunden för en tydlig varumärkesidentitet – för att bygga varumärkeskännedom och igenkänning i sin expansion. Med ett Skandinaviskt formspråk och uppseendeväckande färgval, vill man utmana den traditionella praxis som fastighetsbranschen ofta förknippas med. För att istället vara en nytänkare och erbjuda användare en tjänst utöver det vanliga.

I och med nylanseringen av varumärket har xNomad investerat i effektiviseringen av sin plattform. Där man förbättrat UX-upplevelsen och skapat mer effektiva flöden för en mer användarvänlig tjänst.

Med xNomads internationella expansion till marknader som Tyskland och Paris, tar man nu siktet på USA. Där den nya varumärkesidentiteten är tänkt att fungera som ett vertyg för att väcka intresse och för att kunna slå sig in som en Svensk aktör inom en helt ny marknad.

“Visionen är att xNomad ska bli det givna valet för företag i hur de väljer att internationalisera sin verksamhet. Där man genom att nyttja sig av xNomads tjänst kan sudda ut nationella gränser och göra processen lika simpel att sätta upp en pop-up butik i en internationell marknad, som att göra det i sin hemstad “ enligt Haralambakis.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan