Ramboll in i svenskt proptechbolag

Proptechbolaget Estate Logs får nya förutsättningar för att accelerera utvecklingen av datadriven fastighetsförvaltning.

Annons

Teknikkonsulten Ramboll, med verksamhet i 35 länder blir delägare i proptechbolaget Estate Logs. Hydda, som ägs av bland annat fastighetsbolaget Vasakronan och blq Invest, är majoritetsägare.

Den gemensamma ambitionen är att fortsätta accelerera digitaliseringen av fastighetsbranschen. För Ramboll uppges detta vara den första investeringen i ett techbolag.

– Det här är en strategisk satsning för Ramboll där vi genom vårt samarbete med Estate Logs kan bidra ytterligare till en hållbar omställning av fastighetsbranschen. Med hjälp av datadriven rådgivning kan vi nu vara en strategisk partner till fastighetsägarna, som verkar i en alltmer teknisk komplex miljö, och göra skillnad också i den operativa fasen av fastighetens livscykel, säger Anette Seger, vd Ramboll Sverige.

Flera förändringar i ägandet av Estate Logs har skett under hösten. Redan för några veckor sedan kunde Fastighetsvärlden berätta att Hydda hade tagit över huvudägandet i Estate Logs genom att förvärva Brunswicks och Neptunias andelar i bolaget. Samtidigt som dessa blev delägare i Hydda.

– Vi är mycket stolta över att få in så fina bolag som Hydda och Ramboll som nya ägare i Estate Logs. Nu kan vi vidareutveckla vårt kunderbjudande och tillsammans med Ramboll erbjuda datadriven teknisk fastighetsförvaltning som tjänst. Vi har hela tiden haft som mål att kunna kombinera vår digitala plattform med teknisk specialistkompetens för att kunna erbjuda ett helhetskoncept för drift och teknisk utveckling av fastighetsbestånd. Tillsammans med Ramboll och Hydda blir det nu verklighet, säger Björn Lindgren, grundare Estate Logs.

Estate Logs fortsätter nu tillsammans med Hydda och Ramboll sin nordiska expansion.

Hyddas vd Martina Skande medverkar vid Fastighetsvärldens proptechseminarium den 9 november, länk till seminarieprogrammet finner du här.

Fler Nyheter från förstasidan

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

Tillbaka till förstasidan