Misschiefs hyr 940 kvm av Humlegården

Under pandemin etablerade Misschiefs en uppmärksammad pop-up i Humlegårdens fastighet på Linnégatan i Stockholm. Nu tas ett nytt steg i samarbetet då Misschiefs etablerar en hub i Hagastaden.

Annons

Verksamma kreatörer på Misschiefs H A:

Ann-Sofie Back, Minna Palmqvist, Hanna Stansvik, Grebnellaw, Hanna Kisch, Francine Agbodjalou, Nioosha Shams, Gazelle Kianoush, Sofia Priftis, Bianca Traum, Atoosa Farahmand, Anita Falk, Oksana Khyzhniak, Ellen Hedin, Giulia Cairone och Isa Andersson.

Visa faktaruta

Misschiefs, grundat av Paola Bjäringer, är både en plats och en metod för att ge utrymme åt kvinnliga och ickebinära konstnärer och erbjuda kostnadsfria ateljéplatser och utställningsytor. Tillsammans har de etablerat sig som ett rum i staden för konstskapande bortom normen. Misschief H A fortsätter arbetet med gränsöverskridande konst, relationer och samarbeten som kan förändra staden och invanda förställningar om konst från sin nya hub på Norra Station.

– Med vår nya takeover i Hagastaden skapar vi ännu en kreativ scen och produktionsplats i ett spännande Stockholmskvarter. Drivkraften ligger i sammansättningen av personer med olika viljor, bakgrunder och erfarenheter som kämpar mot kulturens kommersialisering och det ständigt minskade utrymmet för fritt skapande. Tillsammans skapar de ett rum i staden för konstskapande bortom normen, säger Paola Bjäringer, grundare av Misschiefs.

Verksamma kreatörer på Misschiefs HA.

Genom Misschiefs stärks konstscenen i en stadsdel som är känt för sina galleritäta kvarter. Misschiefs H A på Norra Stationsgatan 61 är en produktionsplats, konstscen och mötesplats som på 940 kvm samlar spännande kreatörer: skulptörer, koreografer, skribenter och författare mellan 20 och 50 år. De är verksamma inom ett brett spektrum, från måleri och fotografi, till mode, performance och dans. Urvalet av konstnärer till Misschiefs H A görs av Paola Bjäringer i samråd med en referensgrupp av konstnärer i nätverket.

Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården Fastigheter:

– Vår ambition med Norra Station är att skapa en ny destination i Stockholm, ett myllrande kvarter med moderna kontor för nya arbetssätt, ett spännande restaurangutbud och konstupplevelser som är attraktivt för både de som bor, besöker eller arbetar i området. Vi är glada över att kunna fortsätta samarbetet med Paola Bjäringer och Misschiefs. Konst har en viktig roll att spela i alla de miljöer där vi vistas och genom att stödja Misschiefs verksamhet bidrar vi till Stockholms konstscen, samtidigt som Norra Station får en spännande energiboost.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan