Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

KlaraBo-grundares nya bolag tar in 80 miljoner

Easy Depot, som riktar sig mot småföretagare och erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor kombinerat med korta kontraktstider, tar in 80 miljoner kronor i en övertecknad nyemission, där det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa investerar 24,7 miljoner kronor.

Annons

En trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg grundade fastighetsbolaget Easy Depot. Verksamheten startade i början av mars i samband med att Sofia Wäborg tillträdde som vd. Bolaget planerade då att göra en nyemission på 50 miljoner kronor, men efter ett stort intresse stänger man nu en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor.

– Trots allt som sker i omvärlden har det varit väldigt många som hört av sig och visat intresse för att investera i Easy Depot. Det slutade med att vi tog in en handfull investerare och fick tacka nej till några. Med starka ägare i ryggen kommer Easy Depot vara en stabil och långsiktig aktör i landets kommuner, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Bland investerarna i Easy Depot finns det börsnoterade Doxa, som bland annat har Greg Dingizian som huvudägare och även exempelvis Erik Selin med på ägarlistan. Bolaget investerar 24,7 miljoner kronor i Easy Depot och äger därmed cirka 16 procent av bolaget.

– Vi ser Easy Depot som en intressant aktör på marknaden där man valt en spännande nisch inom fastighetsbranschen. Det tillsammans med grundarnas erfarenhet fick oss att investera, säger Victor Persson, vd på Doxa.

Medgrundarna till Easy Depot – Sofia Wäborg, Mats Johansson, Lennart Steen och Anders Pettersson – har investerat 35 miljoner kronor i emissionen och är fortsatt största ägare i bolaget med cirka 70 procent tillsammans. Efter nyemissionen har Easy Depot ett bolagsvärde på drygt 150 miljoner kronor. Kapitalet ska nu användas till bland annat markförvärv för att realisera målsättningen om att etablera 100-150 Easy Depot Business Parks inom sju till tio år.

– Vi ska etablera oss på attraktiva lägen runt om i Sverige och få nystartade bolag och småföretag att våga satsa när vi erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor, men alltid utan långa kontraktstider, säger Sofia Wäborg.

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan