SBS expanderar i Norge

SBS har genom sitt helägda norska dotterbolag STUSAB Norge AS (under namnändring från Athomstart Invest 633 AS) ingått avtal med Sky Property om att förvärva en fastighet med 48 studentlägenheter i Norge genom köp av alla aktierna i bolaget Pilot Pier AS.

Annons

Fastigheten har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 47 MNOK och är uthyrd med ett femårigt blockhyresavtal till Pilot Flight Academy AS samt väntas generera ett driftnetto om cirka 3,3 MNOK varav 100 procent är hänförligt till hyresintäkter från studentbostäder.
Köpeskillingen erläggs vid tillträde och är uppskattad till netto cirka 14 MNOK i kontanta medel och cirka 7 MNOK i aktier i SBS som avses emitteras till en kurs om 11,40 SEK per aktie.

Förvärvet är villkorat av att:

Notodden kommun, i vilken fastigheten är belägen, skriftligen godkänner att kommunen inte avser att använda den förköpsrätt till fastigheten som kommunen innehar enligt norsk lag. Kommunen har på förhand bekräftat att den inte avser att utnyttja sin förköpsrätt och SBS bedömer därför att ett bindande skriftligt godkännande kommer att kunna erhållas i närtid.
Pilot Pier AS förvärvar och blir lagfaren ägare till tomten där Fastigheten ingår och att den planerade avstyckningen av Fastigheten accepteras av Notodden kommun. Tillträde avses genomföras så snart möjligt efter att avstyckningen genomförts, vilket beräknas ske senast i april månad 2022.
Fastigheten är belägen vid Pilot Flight Academys campus på Notodden. Studentbostäderna på Campus Notodden ligger precis intill skolbyggnaden och erbjuder utsikt över landningsbanan. Pilot Flight Academy är en av Europas största och modernaste flygskolor och skolan har en stor internationell miljö med närmare 400 elever.–

– Det känns glädjande att kunna utöka samarbetet med Pilot Flight Academy och få vara en del av deras fortsatta tillväxtresa nu när världen öppnar upp igen. Pilothögskolan är unik och lockar till sig studenter från hela världen. Vi förstår att Campus Notodden är attraktivt för de internationella studenterna som får en fantastisk utsikt över bergen och fjorden från sitt sovrumsfönster, kommenterar Rebecka Eidenert, vd Studentbostäder i Norden.

SBS rådgivare i samband med transaktionen har varit Arctic Securities, Advokatfirmaet Thommessen samt EY.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan