Jacob Sahlqvist ny kontorschef för White Göteborg

Jacob Sahlqvist utses till ny kontorschef för White i Göteborg. Han tar över efter Johan Lundin som väljer att kliva av posten efter nästan 15 år.

Annons

Johan Lundin stannar kvar på White. Jacob kommer närmast från rollen som marknadschef på White. Han har tidigare bland annat varit ordförande för Sveriges Arkitekter. Han är utbildad både som inredningsarkitekt och arkitekt. Jacob Sahlqvist tillträder den första augusti 2021.

– Jag ser fram emot att få driva kontorets verksamhet och aktivt bidra till att bygga Whites ledande position. Det gör vi genom att utveckla samspelet med kund och att ge utrymme åt alla duktiga kollegors kompetenser i projekten. För det är i team som vi skapar nydanande och hållbar arkitektur med långsiktig och god värdeutveckling för kunden, säger Jacob Sahlqvist.

Johan Lundin väljer att lämna sin roll som kontorschef efter närmare 15 år för att få fokusera mer på projekt och affärsutvecklingsfrågor.

– Byggbranschen befinner sig i ett spännande läge med många nya möjligheter. Det är rätt tid att göra en förändring och Jacob är som klippt och skuren för jobbet, säger Johan Lundin, avgående kontorschef, som ser fram emot att få ägna mer tid åt själva arkitektuppgiften.

– Att 70 år efter att arkitektkontoret White grundades i Göteborg, få ta över stafettpinnen från Johan Lundin som kontorschef är en ära i sig. Lyckligtvis finns Johan kvar i en betydande roll i företaget säger Jacob Sahlqvist, tillträdande kontorschef White Göteborg.

White Arkitekter har kontor i Sverige, Norge, England och Tyskland och pågående projekt även i Afrika och Nordamerika. Företaget arbetar idag med omkring 3000 uppdrag för privata och offentliga kunder och har ambitionen att nå klimatneutralitet i alla pågående projekt från 2030 och framåt. White har sitt säte i Göteborg och kontoret där är koncernens näst största.

– I Jacob Sahlqvist får vi en erfaren ledare som är kunnig i yrket och väl etablerad på marknaden. Göteborgsmarknaden är viktig för oss. Under Jacobs ledning kommer vi att ta nya steg och stödja våra kunder i deras ambitioner att utveckla goda livsmiljöer. Jag vill tacka Johan Lundin som under sina nästan 15 år som kontorschef bidragit både till fina projekt och strategisk ledning. Han kommer att fortsätta göra stor skillnad när han nu får utrymme att arbeta närmare våra kunder och projekt, säger Alexandra Hagen, vd för White Arkitekter.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan