Grosvenor tecknar avtal med stor teknikkedja i fyra centrum

Grosvenor Europe har tecknat avtal med hemelektronikkedjan Kjell & Company för fyra av sina sex centrumfastigheter i Sverige.

Annons

Avtalen innebär nyetablering i Lidingö Centrum, flytt till nytt läge i Väsby Centrum – samt omförhandling av kontrakten för Skärholmen och Haninge Centrum.

Hemelektronik har visat sig vara en efterfrågad kategori även under den rådande pandemin. Att vi därför stärker närvaron med ett av Sveriges mest uppskattade varumärken i branschen är mycket glädjande, säger Grosvenor Europes Carl Strufve som är director nordics, i en kommentar.

I Väsby Centrum introduceras Kjell & Companys senaste butikskoncept Kjell 2.0, som bygger på ett moderniserat kundmöte där den klassiska kassalinjen har plockats bort och ersatts med serviceinriktade säljstationer.

I Lidingö Centrum etableras Kjell & Companys Express-format som är en mindre butik med ett anpassat och handplockat sortiment i kombination med serviceerbjudandet ”Låt Kjell göra jobbet”.

Kjell & Company är ett av Sveriges starkaste varumärken och en ledande aktör inom svensk detaljhandel. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av hemelektronik i kombination med gedigen kunskap och personlig rådgivning.

Våra kundundersökningar visar att just Kjell & Company är en av de aktörer som efterfrågas mest när vi ställer frågan till våra besökare. Vi är därför extra glada att på allmänhetens begäran hälsa dem välkomna till Lidingö Centrum, säger Carl Strufve. 

Grosvenor Europe har som uttalad strategi att stärka sina fastigheters roll som lokala eller regionala stadskärnor med en mix av service, tjänster, upplevelser, nöjen och handel.

Våra centrum fungerar som lokala stadskärnor med funktioner och verksamheter som blir allt viktigare när vi spenderar mer tid nära hemmet. Därför passar en stark aktör som Kjell & Company, som arbetar med personlig service för att lösa kundernas teknikbehov såväl i butik som hemma, väldigt bra in i mixen, säger Carl Strufve.

I Sverige äger och utvecklar Grosvenor Europe Bålsta Centrum, Burlöv Center, Skärholmen Centrum, Väsby Centrum, Haninge Centrum och Lidingö Centrum.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan