Helsingborg C, tidigare kallad Knutpunkten, är nordvästra Skånes kommunikationsnav för färjor, tåg, stads- och regionbussar. Illustration: Tengbom

Wihlborgs vidareutvecklar Helsingborg C

Wihlborgs startar nu den stora omvandlingen av Helsingborg C. Ny fasad, nya entréer, nya ytor och en helt ny matdestination är några av inslagen som tillsammans skapar en attraktiv miljö för resenärer och besökare.

Annons

År 2016 slutfördes en stor tillbyggnad med 7.700 kvm nya, moderna och miljöcertifierade kontorsytor ovanpå det som tidigare kallats Knutpunkten. Här länkas järnväg, buss och färjeterminal samman i stadens mest centrala hjärta.

Nu är det dags för nästa steg i utvecklingen. Terminalbyggnaden får ett helt nytt utseende med en ny glasfasad mot Kungstorget och en ny tydlig huvudentré. Även entrén på södra sidan byggs om. På andra våningen skapas en ny, modern och attraktiv matdestination med flera nya restauranger. Dessutom tillförs och utvecklas moderna kontorsytor.

Stationsmiljön kommer att genomgå en omfattande ombyggnad och de 40.000 resenärer som dagligen passerar Helsingborg C kan se fram emot en attraktiv, trygg och tillgänglig stationsmiljö.

– Sedan vi köpte fastigheten 2010 har vi successivt utvecklat den. Nu går vi in i ännu en intensiv etapp som kommer att innebära rejäla förbättringar för resenärer, besökare och de som bor och arbetar i city. Detta är början på något nytt och därför har vi i samråd med Helsingborgs stad valt att ge platsen ett nytt namn; Helsingborg C, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Detta är en satsning som kommer hela Helsingborg till del. Som långsiktig aktör är det glädjande att vi kan vara med och utveckla centrala Helsingborg och skapa framtidens transportnav.

Investeringen beräknas till 257 miljoner och omfattar totalt 8.800 kvm, varav nya uthyrningsbara ytor utgör 1.300 kvm. Projektet väntas vara slutfört under senare delen av 2020.

NCC har fått uppdraget som innefattar bland annat en ny fasad, en helt ny matdestination och en förbättrad innemiljö. Ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan