Alma tar in 2,5 miljarder till sin andra fond

Alma Property Partners genomför en första stängning om 1,5 miljarder kronor till sin andra nordiska fastighetsfond. Man tagit in kapital från en grupp institutionella investerare och har nått 60 procent av målvolymen.

Annons

Alma Property Partners, ett fastighetsinvesteringsbolag grundat 2014, har tagit in drygt 150 miljoner euro till sin andra pan-nordiska opportunistiska fond, Alma Property Partners II. Merparten av kapitalet kommer från nio europeiska institutioner. Målsättningen är att utöka fondens storlek till omkring 250 miljoner euro, vilket kan öka till totalt 300 miljoner euro.

– Vi är mycket tacksamma för fortsatt förtroende och stöd från våra investerare. De flesta av de investerare som bidrog till den första stängningen var antingen investerare i Alma fond I eller har investerat med mig tidigare. Vi har en aktiv investeringspipeline och har redan gjort några förvärv i fond II, säger Simon de Château, partner och CIO för Alma Property Partners.

Alma Property Partners har tio anställda med kontor i Stockholm och Helsingfors. Organisationen växer och planen är att ha cirka 15 personer och ett nytt kontor i Köpenhamn på plats i slutet av 2019.

– Vi är nöjda med resultatet av den första stängningen och vi förväntar oss att avsluta kapitalresningen under andra kvartalet nästa år. Vi är nu fokuserade på att fortsätta förstärka vår organisation. Vi har nyligen anställt Stefan Albinsson som Partner och Head of Asset Management och en annan senior medarbetare och partner kommer att ansluta till investeringsteamet i februari. Nästa år kommer att bli spännande, då vi planerar att öppna ett kontor i Köpenhamn och anställa några fler kollegor till vårt investeringsteam, säger Sloan Wobbeking, partner och vd för Alma Property Partners.

Fler Nyheter från förstasidan

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

Tillbaka till förstasidan