Oscar breddar verksamheten

Den tuffa bostadsutvecklingsmarknaden och smala nisch som Oscar Properties verkat på gör nu att bolaget breddar sin verksamhet. Bland annat ska det egna byggbolaget söka mer externa uppdrag och företaget etablera sitt bostadsbyggande på ytterligare orter.

Annons

Oscar Properties dotterbolag, byggföretaget Allegro ska börja genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties och i Uppsala har bostadsprojekt omvandlats till kontorsprojekt för att bättre passa den lokala marknaden.

På andra platser ser bolaget över möjligheten att ställa om till företagsbostäder.

Dessutom kommer bolaget att ser över möjligheten att inom kort börja bygga kvalitetsbostäder till konkurrenskraftiga priser på tillväxtorter runt om i Sverige tillsammans med olika samarbetspartners.

– I dagens marknadsläge gäller det att hitta nya spännande möjligheter. Genom vår pågående breddning av Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa verksamheten på framöver, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

– Oscar Properties startades när vi såg en möjlighet att bygga något som ingen annan byggde, designade och funktionella bostäder främst i Stockholmsområdet och det är ett område vi kommer att fortsätta att fokusera på och investera i. Men idag ser vi att få bygger för breda grupper i tillväxtorter. Här finns det en stor möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla ytterligare ett affärsområde som idag är rätt tomt på konkurrens.

– Även om vi ska producera bostäder riktade mot nya kundgrupper så kvarstår vår affärsidé, våra bostäder ska vara de bästa inom segmentet, avslutar Oscar Engelbert.

Som en konsekvens av den breddade affärsverksamheten, där bostadserbjudandet under varumärket Oscar Properties blir ett av flera varumärken, kommer bolaget se över om man bör ändra namn på det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding.

Fler Nyheter från förstasidan

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

Tillbaka till förstasidan