Problemen fortsätter för Real – flyttar fram tillträde

Efter ett kaosartat 2017 med VD-byte, aktien placerad på OBS-listan, kursras och en ny huvudägare så fortsätter problemen för bolaget. Nyemissionen har flyttats fram två gånger.

Annons

Börsnoterade Real Holding har kommit överens med säljaren Erik Hemberg Fastigheter om att skjuta på tillträdet av bolaget Kompaniet 3 med cirka 35 000 kvm lager-, industri och kontorslokaler i Tranås till 1 februari 2018.

Bolaget behöver kapital för att genomföra förvärvet. Bolaget avser att genomföra dels ett inlösenerbjudande till innehavare av preferensaktier och dels en nyemission med företräde för befintliga aktieägare.

Tecknings- och acceptperiod har dock flyttas fram två gånger. Real Holdings meddelar att förseningen görs för att ”minska upplåningskostnaden i affären”.

De fastigheterna som ska förvärvas omfattar knappt 35.000 kvm och är fullt uthyrd och de genomsnittliga hyreskontraktet är på cirka 13 år.

Största hyresgäst i fastigheten är EFG, European Furniture Group och övriga ytor förhyrs av Tranås kommun som bedriver utbildningsverksamhet i fastigheten, samt Weekday Brands AB som ingår i Hennes & Mauritz koncernen.

Hyresintäkterna för fastigheten uppgår till drygt 20 mkr.

Affären görs i bolagsform och det överenskomna underliggande värdet är 176 mkr.

– Våra möjligheter att säkra en finansiering på attraktiva villkor ökar avsevärt efter genomförandet av de två emissioner som aviserats och därför har vi valt att skjuta på tillträdet av några månader. Fastighets AB Kompaniet 3 äger en mycket välskött fastighet med starka hyresgäster som ligger helt i linje med Reals nya strategi och vi ser fram emot att få tillträda i början av nästa år med en sund finansiering på plats. Vi är glada över det förtroende den nya ledningen hos Real fått hos Erik Hemberg Fastighets AB som nu även går in som en större ägare i Real genom den företrädesemission vi nu genomför,  säger Anna Weiner Jiffer, tf VD Real Holding i Sverige AB.

Inför nyemission och de två kommande transaktioner kommenterade nya VD Anna Weiner Jiffer den 15 oktober framtiden för Real Holding:

”Den nya strategin innebär att vi renodlar ”Real Holding 2.0” till att förvalta och förvärva kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik”

Börskursen har fallit med 83 procent de senaste tre månaderna.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

SBB håller driftnettot i balans

Har ett unikt positivt finansnetto i det senaste kvartalsresultatet.

Tillbaka till förstasidan