Willhem byggstartar 165 hyresrätter i Halmstad

Efter ett omfattande rivningsarbete under våren och sommaren har Willhem nu spaden i marken för de två fyravåningar höga husen i Nyhem i centrala Halmstad. Totalt kommer här att byggas 165 nya hyresrätter med inflyttning i mitten av 2025.

– I tider när många nya bostadsprojekt sätts på paus, är det med både stolthet och extra glädje som vi på Willhem kan uppmärksamma ett första spadtag av ytterligare ett egenutvecklat projekt på egen mark, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Totalt samlades ett 50-tal boende från intilliggande hus, projektörer, byggproduktion och representanter från Willhem, idag för att ta det symboliska första spadtaget.

– Här har pågått ett omfattande rivningsarbete under flera månader. Att vi valt att behålla källargrunden från de tidigare husen, har gjort arbetet lite mer komplicerat och utdraget än vanligt, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De två husen som rivits var byggda på 60- respektive 70-talet och hade ett omfattande renoveringsbehov. Majoriteten av de nya hyreslägenheterna kommer att vara smålägenheter med ett rum och kök, men det kommer även att erbjudas ett fåtal tvåor och treor. Alla med fina materialval, och med trägolv, rostfria vitvaror, kakel, klinkers och diskmaskin i alla lägenheter.

Hela projektet kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, och utföras med solceller på taken. Dessutom kommer tegel från de rivna byggnaderna delvis återanvändas, bl. a i uteplatser, entréer och gångstråk. I husens källargrund finns klassade skyddsrum som bevaras och en bergvärmeanläggning som ska förse lägenheterna med värme. Här planeras även för förråd och cykelparkering. Lägenheterna kommer även få individuell energimätning och egen balkong eller uteplats.

– Inflyttningen är planerad till mitten av 2025 och vi är mycket glada att kunna erbjuda halmstadborna ett attraktivt boendealternativ. Vi är övertygade om att hyresrätten som boendeform kommer stärkas framöver och fortsätta att efterfrågas av marknaden även i framtiden, säger Rikard Norström.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Tillbaka till förstasidan