Vagner vill köpa svenska bostäder

Ole Vagner, som under gårdagen gjorde ett framträdande på Fastighetsvärldens seminarium i Malmö, har nu åter betydande intressen på den svenska fastighetsmarknaden. Bland annat gäller det Kefren IX (tidigare Landic IX) där marknadsvärdet på beståndet nu ligger kring 4,8 miljarder. Vagner tittar äver på nya investeringar – fastigheter som idag kontrolleras av danska banker.

Söker intressanta objekt hos de danska bankerna. Vid Fastighetsvärldens seminarium i Malmö igår gjorde Ole Vagner ett uppskattat framträdande. Han berättade målande om hur han sålt sitt livsverk, placerat kapitalet i passiva aktier och fastigheter och gett sig iväg på en jordenruntsegling.

– Men en finanskris kom emellan och mina passiva placeringar blev plötsligt väldigt aktiva, jag blev tvungen att avbryta min resa i Karibien och resa hem och få ordning på det hela, berättade Vagner.

Ole Vagner har nu betydande intressen på den svenska fastighetsmarknaden, bland annat Kefren IX (tidigare Landic IX) där marknadsvärdet på beståndet nu ligger kring 4,8 miljarder, i samma nivå som seniorbankens lån, men det finns ett avtal med banken som ger rådrum.

– Vi har en uppgörelse med Barclays som gäller till 2013 och den ger oss möjlighet att använda del av kassaflödet till ombyggnad och hyresgästanpassningar för att kunna sänka vakansgraden vilket kan påverka värdet positivt.

Men Ole Vagner tittar nu även på nya investeringar. Det är svenska fastigheter som tagits över eller på annat sätt idag kontrolleras av de danska bankerna eller deras workout-organisationer. Det är primärt bostadsfastigheter i södra Sverige han är intresserad av och nu är strategin att köpa för att behålla fastigheterna långsiktigt. Han är optimistisk om framtiden och planerar att återuppta sin jordenruntsegling från Karibien i december 2011.

– I januari 2012 räknar jag med att passera Panama, säger Vagner
Fastighetsvärlden Idag 2010-04-22

Fler Nyheter från förstasidan

Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Möjliggör fortsatt genomförande av bolagets projekt men skapar även möjlighet att utnyttja förvärvsmöjligheter som kan dyka upp.

Storaffär i CBD pausad

Stor nybyggd fastighet med ett av världens mest kända varumärken som hyresgäst. FV berättar det senaste.

FV avslöjar: Så högt blev rekordpriset vid Stureplan

Läs även om andra affärer med rekordhöga kvadratmeterpriser.

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

Tillbaka till förstasidan