JLL, med vd:n Linus Ericsson i spetsen, har gjort tre tunga rekryteringar i (från vänster): Daniel Anderbring, Sara Vesterlund och Thomas Persson.

Tunga trion återförenas i JLL

Tre av Sveriges tyngsta transaktionsrådgivare är nu klara för JLL: Thomas Persson, från Magnolia, går in som Head of Capital Markets Nordics. Daniel Anderbring ny som Head of Capital Markets Sweden. Sara Vesterlund som Deputy Head – de två sistnämnda lämnar Cushman & Wakefield.

JLL inleder året med att vässa transaktionsteamet. Och det är några riktigt tunga namn som man hämtar hem till sitt, nu kompletta, team – förvärven kommer närmast från Magnolia och Cushman & Wakefield.

Det handlar i tur och ordning om:

Thomas Persson, som tillträder som Head of Capital Markets Nordics. Han kommer närmast från rollen som Chef Affärsgenerering, Magnolia Bostad, tidigare Cushman & Wakefield och Catella.

Daniel Anderbring som går in som Head of Capital Markets Sweden.

Sara Vesterlund klar som Deputy Head. Båda kommer närmast från samma positioner på Cushman & Wakefield.

Hela trion har alltså tidigare arbeta tillsammans på Cushman & Wakefield. Thomas Persson och Daniel Anderbring lämnade båda Catella 2014 för Cushman.

– Vi får in tre starka rådgivare, som tveklöst blir en stor tillgång. Vår ambition är att vara marknadsledande och locka de vassaste medarbetarna, säger Linus Ericsson, vd JLL Sverige, i en kommentar.

Thomas Persson ska i sin nya roll leda större transaktioner på den svenska och nordiska marknaden. Han säger själv att han drivs av stora och komplexa affärer, där JLL:s kvalificerade rådgivning, finansiella lösningar och globala räckvidd öppnar för att ge kunderna de bästa tänkbara lösningarna, står det i pressmeddelandet.

– Jag vill tillbaka till rådgivarsidan och ser en fantastisk möjlighet i att knyta ihop större nordiska affärer hos en riktigt stark rådgivare, särskilt med det stora intresse som finns från internationella investerare, säger Thomas Persson, i en kommentar.

– Vi har en rad stora affärer i pipelinen där Thomas expertis blir ett viktigt bidrag, så jag är väldigt nöjd. Nu tar vi ett samlat grepp på den nordiska marknaden där jag ser stora möjligheter framöver, säger Christian Hohenthal, vd JLL Finland, i en kommentar.

JLL har det senaste året varit rådgivare vid transaktioner av nordiska portföljer, främst inom logistikfastigheter, till ett sammanlagt värde på över 15 miljarder kronor

– Det ska bli spännande att ansluta till JLL som har helt rätt positionering på marknaden, en tydlig finansiell profil och det förmodligen starkaste globala nätverket, säger Daniel och Sara i ett gemensamt uttalande.

Tillsammans med Debt & Financial Advisory uppgår JLL:s transaktionsrådgivning till drygt 30 personer i Sverige, 13 i Finland och 10 personer i Norge via samarbetet med Akershus Eiendom.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor handelssatsning mer än halveras

Den fysiska handelns svaga utveckling tvingar byggherrarna att dra i bromsen. FV avslöjar ändrade planer för ett stort projekt inom tullarna i Stockholm.

SFV:s tidigare toppchef åtalas

Misstänkt för tjänstefel. Vice chefsåklagaren tror på villkorlig dom. ”Det går inte att styrka att han har haft uppsåt att skada Statens Fastighetsverk ekonomiskt”.

Nya Stureplan klubbat i fullmäktige

ADIA planerar att investera fem miljarder kronor.

Vasakronan ändrar i toppen – två kända namn lämnar

Gör om i ledningsgruppen. Johanna Skogestig: ”Vi jobbar nu för att förändra hela Stockholm city”.

Stolpe ut för Oscar i kamp om stor myndighet

FV avslöjar vem som är nära att vinna kampen om stor hyresgäst. Kunde blivit mycket viktigt kassaflöde för Oscar Properties.

Klart: Han blir ny vd för Vonovias båda svenska bolag

Nu påbörjar Vonovia förändringsarbetet i sina svenska bolag. Blir boss över nästan 40.000 svenska bostäder.

Balder förvärvar Scandichotell

FV erfar att ett Scandichotell om totalt cirka 11.000 kvadratmeter byter ägare.

Familjen ökar sin dominans via nytt köp

Fick en ny chans efter att ha bommat affären i fjol.

El conquistador förvärvar för hela 1,6 miljard

Ökar ytterligare i favoritlandet. Affären omfattar 172.000 kvadratmeter uthyrningsbar area.

Superplanerna i Göteborg har havererat – djup oenighet

Bakslag för U-R-W:s planerade satsning på 10 miljarder. ”Pausar arenafrågan tills vidare”.

FFE:s toppmöte i Åre

Föreningen Fastighetsekonomernas årliga konferens i Åre. FV rapporterade löpande om höjdpunkterna från ”toppmötet”.

Castellums resultat ned kraftigt – för helåret 2019

Men utdelningen höjs per aktie – för 22:a året i rad.

Balders bolag ändrar metod: Värderar upp 5 miljarder

Läs om vad som ligger bakom den kraftiga uppskrivningen.

Går emot trenden – myndighet blir kvar i city till 2024

Mitt i Stockholms kommersiella centrum. FV berättar om hyresnivån.

Tillbaka till förstasidan