JLL, med vd:n Linus Ericsson i spetsen, har gjort tre tunga rekryteringar i (från vänster): Daniel Anderbring, Sara Vesterlund och Thomas Persson.

Tunga trion återförenas i JLL

Tre av Sveriges tyngsta transaktionsrådgivare är nu klara för JLL: Thomas Persson, från Magnolia, går in som Head of Capital Markets Nordics. Daniel Anderbring ny som Head of Capital Markets Sweden. Sara Vesterlund som Deputy Head – de två sistnämnda lämnar Cushman & Wakefield.

JLL inleder året med att vässa transaktionsteamet. Och det är några riktigt tunga namn som man hämtar hem till sitt, nu kompletta, team – förvärven kommer närmast från Magnolia och Cushman & Wakefield.

Det handlar i tur och ordning om:

Thomas Persson, som tillträder som Head of Capital Markets Nordics. Han kommer närmast från rollen som Chef Affärsgenerering, Magnolia Bostad, tidigare Cushman & Wakefield och Catella.

Daniel Anderbring som går in som Head of Capital Markets Sweden.

Sara Vesterlund klar som Deputy Head. Båda kommer närmast från samma positioner på Cushman & Wakefield.

Hela trion har alltså tidigare arbeta tillsammans på Cushman & Wakefield. Thomas Persson och Daniel Anderbring lämnade båda Catella 2014 för Cushman.

– Vi får in tre starka rådgivare, som tveklöst blir en stor tillgång. Vår ambition är att vara marknadsledande och locka de vassaste medarbetarna, säger Linus Ericsson, vd JLL Sverige, i en kommentar.

Thomas Persson ska i sin nya roll leda större transaktioner på den svenska och nordiska marknaden. Han säger själv att han drivs av stora och komplexa affärer, där JLL:s kvalificerade rådgivning, finansiella lösningar och globala räckvidd öppnar för att ge kunderna de bästa tänkbara lösningarna, står det i pressmeddelandet.

– Jag vill tillbaka till rådgivarsidan och ser en fantastisk möjlighet i att knyta ihop större nordiska affärer hos en riktigt stark rådgivare, särskilt med det stora intresse som finns från internationella investerare, säger Thomas Persson, i en kommentar.

– Vi har en rad stora affärer i pipelinen där Thomas expertis blir ett viktigt bidrag, så jag är väldigt nöjd. Nu tar vi ett samlat grepp på den nordiska marknaden där jag ser stora möjligheter framöver, säger Christian Hohenthal, vd JLL Finland, i en kommentar.

JLL har det senaste året varit rådgivare vid transaktioner av nordiska portföljer, främst inom logistikfastigheter, till ett sammanlagt värde på över 15 miljarder kronor

– Det ska bli spännande att ansluta till JLL som har helt rätt positionering på marknaden, en tydlig finansiell profil och det förmodligen starkaste globala nätverket, säger Daniel och Sara i ett gemensamt uttalande.

Tillsammans med Debt & Financial Advisory uppgår JLL:s transaktionsrådgivning till drygt 30 personer i Sverige, 13 i Finland och 10 personer i Norge via samarbetet med Akershus Eiendom.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Niams nya kontor i värtan – med publik takbar

Totalt omfattar kontorskvarteret 32.000 kvadratmeter.

Nytt flytande utomhusbad vid Gamla stan

Vill kopiera succén som finns i centrala Helsingfors. Se karta.

90.000 lägenheter i utsatta områden

FV har kartlagt fastighetsägarna på platserna där det skjuts, sprängs och förvaltas.

Avyttrar hyresrätter för 267 miljoner i väst

JV säljer till lokalt bolag.

Transaktionschef lämnar rådgivningsbolag

Har arbetat på bolaget i elva år. Rollen blir vakant tills vidare.

Säljer handel för 140 mkr

Hyresvärde på över nio miljoner. Mitt i stan.

Affärsanalys

När guldstaden stöps om

Glänser mer än någonsin förr. Bente Sköld på Savills analyserar affär i norr.

Newsec vässar digitala erbjudandet över hela Norden

Gör stor organisationsförändring och utser ny vd för Newsec Property Asset Management Sweden

Revisorn om Oscar P: Osäker om överlevnad

Oscar Properties har, efter kraftig försening, nu publicerat sin årsredovisning. Ingemar Rindstig och kollegorna på EY skriver en 4 sidor lång revisionsberättelse.

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Här vill Stockholms stad överdäcka

Fyra platser pekas ut.

Utvecklar för 1,85 miljarder kronor i Danderyd

Förstärker Danderyds sjukhus med ny byggnad med helikopterplatta.

Kl 23.00: Oscar presenterar siffrorna för Q1

Läs om hur få bostäder som sålts och om hur kraftigt personalstyrkan bantats. OP berättar även att man snabbt vill sälja en fastighet.

Tillbaka till förstasidan