Så här blir receptionen i det nya hotellet. Kajaker och cyklar ska finnas för uthyrning.

Bildextra: Stena och Scandic skapar Downtown Camper

Kampen mellan Scandic och Stordalen om hotellkunderna hårdnar. Och tuffast blir slaget vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm.

I september öppnar hotellet Downtown Camper by Scandic. Det handlar om det tidigare hotellet Scandic Sergel Plaza, som varit stängt ett tag, som återuppstår i ny skepnad. Hotellfastigheten ägs av Stena Fastigheter och ligger mellan Brunkebergstorg och Drottninggatan, nära Sergels torg.

En andra etapp, som inkluderar två påbyggda hotellvåningar, öppnar några månader senare.

Totalt ökar antalet rum från 403 till 494 – och det blir därmed Scandics största hotell i Stockholm.

Innanför huvudentrén (som ligger på samma plats som den tidigare) med fönster mot Brunkebergstorg, ligger Campfire. Där ska det finnas en grill och bar. På taket finns ”The Nest” med pool, bastu, bar och gym. I receptionsområdet ska det finnas kajaker, kanoter och cyklar för uthyrning.

Scandics mål är att integrera business och leisure.

Det blir Scandics tredje signaturhotell i huvudstaden efter Grand Central by Scandic (som ligger på Vasagatan i en fastighet som ägs av KLP) och Haymarket by Scandic (vid Hötorget, i PUB-huset som ägs av Axfast). Totalt i Norden har Scandic fem signaturhotell.

För Stena Fastigheter rör det sig om en investering på cirka 500 miljoner kronor, enligt uppgift till Fastighetsvärlden.

Samtidigt sker flera förändringar runt fastigheten för att öka områdets attraktivitet. Tillsammans med Stockholms stad och AMF Fastigheter (som äger  Galleria-fastigheten mittemot) ska Brunkebergstorg görs mer attraktivt. Målet är att platsen ska se helt annorlunda ut om 6–10 månader. För att öka flödet till Brunkebergstorg ska Vattugatan förses med bredare trottoarer för leda flanörer mot Brunebergstorg. AMf Fastigheter bygger en bredare trappa inifrån Gallerian upp till Brunkebergstorg, och längre norrut skapar Vasakronan en trappa från Sergels torg upp till Malmskillnadsgatan.

Stena Fastigheter utökar även butiksytorna i den aktuella hotellfastigheten, från under 1.000 kvm till 2.500 kvm. De ytorna ska stå klara till hela hotellet öppnar. Några hyreskontrakt har ännu inte tecknats men flera diskussioner pågår. Stena räknar med mellan två och fyra hyresgäster.

Downtown Camper by Scandic är det senaste av en handfull hotell som Scandic öppnar i centrala Stockholm. För ett år sedan slog nya och utökade Continental upp dörrarna. Kedjan har även öppnat i PUB-huset och några år tidigare på Vasagatan.

Samtidigt expanderar även konkurrenten Petter Stordalen i närområdet. Hans kedjor öppnar inom kort två hotell mittemot Downtown Camper by Scandic, på andra sidan Brunkebergstorg i AMF Fastigheters hus där Swedbank tidigare hade sitt huvudkontor. Där skapas 340 plus 200 rum, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2017-02-23

Lägerelden flyttar in i i city. Scandics nya koncept ligger nära naturen på många sätt – trots att omgivningen består av betong.
Scandic har som ambition att skapa en mötesplats i toppklass. Här syns spelrummet, med bland annat gungor och shuffleboard.
Så här kommer ett av de större hörnrummen att se ut i nya Downtown Camper by Scandic.
Och så här ser ett något enklare normalrum ut. Färgskalan följer naturen.
Några traditionella konferenslokaler eller mötesrum kommer inte att finnas. Här erbjuds istället ”sociala rum” för mindre sällskap. Totalt finns det fem rum för teambuilding och workshops men även för sociala möten.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Tillbaka till förstasidan