Så här blir receptionen i det nya hotellet. Kajaker och cyklar ska finnas för uthyrning.

Bildextra: Stena och Scandic skapar Downtown Camper

Kampen mellan Scandic och Stordalen om hotellkunderna hårdnar. Och tuffast blir slaget vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm.

I september öppnar hotellet Downtown Camper by Scandic. Det handlar om det tidigare hotellet Scandic Sergel Plaza, som varit stängt ett tag, som återuppstår i ny skepnad. Hotellfastigheten ägs av Stena Fastigheter och ligger mellan Brunkebergstorg och Drottninggatan, nära Sergels torg.

En andra etapp, som inkluderar två påbyggda hotellvåningar, öppnar några månader senare.

Totalt ökar antalet rum från 403 till 494 – och det blir därmed Scandics största hotell i Stockholm.

Innanför huvudentrén (som ligger på samma plats som den tidigare) med fönster mot Brunkebergstorg, ligger Campfire. Där ska det finnas en grill och bar. På taket finns ”The Nest” med pool, bastu, bar och gym. I receptionsområdet ska det finnas kajaker, kanoter och cyklar för uthyrning.

Scandics mål är att integrera business och leisure.

Det blir Scandics tredje signaturhotell i huvudstaden efter Grand Central by Scandic (som ligger på Vasagatan i en fastighet som ägs av KLP) och Haymarket by Scandic (vid Hötorget, i PUB-huset som ägs av Axfast). Totalt i Norden har Scandic fem signaturhotell.

För Stena Fastigheter rör det sig om en investering på cirka 500 miljoner kronor, enligt uppgift till Fastighetsvärlden.

Samtidigt sker flera förändringar runt fastigheten för att öka områdets attraktivitet. Tillsammans med Stockholms stad och AMF Fastigheter (som äger  Galleria-fastigheten mittemot) ska Brunkebergstorg görs mer attraktivt. Målet är att platsen ska se helt annorlunda ut om 6–10 månader. För att öka flödet till Brunkebergstorg ska Vattugatan förses med bredare trottoarer för leda flanörer mot Brunebergstorg. AMf Fastigheter bygger en bredare trappa inifrån Gallerian upp till Brunkebergstorg, och längre norrut skapar Vasakronan en trappa från Sergels torg upp till Malmskillnadsgatan.

Stena Fastigheter utökar även butiksytorna i den aktuella hotellfastigheten, från under 1.000 kvm till 2.500 kvm. De ytorna ska stå klara till hela hotellet öppnar. Några hyreskontrakt har ännu inte tecknats men flera diskussioner pågår. Stena räknar med mellan två och fyra hyresgäster.

Downtown Camper by Scandic är det senaste av en handfull hotell som Scandic öppnar i centrala Stockholm. För ett år sedan slog nya och utökade Continental upp dörrarna. Kedjan har även öppnat i PUB-huset och några år tidigare på Vasagatan.

Samtidigt expanderar även konkurrenten Petter Stordalen i närområdet. Hans kedjor öppnar inom kort två hotell mittemot Downtown Camper by Scandic, på andra sidan Brunkebergstorg i AMF Fastigheters hus där Swedbank tidigare hade sitt huvudkontor. Där skapas 340 plus 200 rum, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2017-02-23

Lägerelden flyttar in i i city. Scandics nya koncept ligger nära naturen på många sätt – trots att omgivningen består av betong.
Scandic har som ambition att skapa en mötesplats i toppklass. Här syns spelrummet, med bland annat gungor och shuffleboard.
Så här kommer ett av de större hörnrummen att se ut i nya Downtown Camper by Scandic.
Och så här ser ett något enklare normalrum ut. Färgskalan följer naturen.
Några traditionella konferenslokaler eller mötesrum kommer inte att finnas. Här erbjuds istället ”sociala rum” för mindre sällskap. Totalt finns det fem rum för teambuilding och workshops men även för sociala möten.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan