Restaurangkedja planerar öppna fem–åtta enheter per år

Snabbmatskedjan Taco Bar vill fortsätta växa, främst utanför Stockholmsområdet. Bolaget har de senaste åren arbetat på att förändra synen på restaurangerna och varumärket för att även vara attraktivare på kvällar och helger.

Taco Bar planerar för en expansion och förväntas växa med en handfull restauranger per år den kommande femårsperioden. Flertalet av dagens 36 Taco Bar-restauranger finns i Storstockholmsområdet. De senaste året har dock siktet ställts in mer mot stora och mellanstora städer utanför huvudstaden.

– Vi letar till exempel efter en lämplig lokal och franschietagare i Karlstad och Eskilstuna, berättar Lars Callebro, VD och ägare på Taco Bar till Fastighetsvärlden.

En optimal lokal för Taco Bar är på cirka 150 kvm med plats för cirka 80 gäster. De senaste åren har den önskade restaurangstorleken ökat – för ett antal år sedan var den på mellan 80 och 150 kvm.

– Det primära vi letar efter är en citynära lokal i gatuläge med egen ingång, gärna med tillgång till uteservering och där det finns ett bra flöde på människor dag som kväll, säger Lars Callebro.

Minsta restaurangen finns i Gamla stan och är på omkring 50 kvm medan den  största finns i nyöppnade restaurangen i Kalmar som ligger i korsningen Norra Långgatan och Kaggensgatan och är på 200 kvm.

De finns ett antal Taco Bar-restauranger i köpcentrum som i Täby, Nacka, Solna och Haninge.

– En vägkrog är inget vi har idag och är inte vad vi är, berättar Lars Callebro.

Största staden, befolkningsmässigt man ännu inte finns i är Jönköping. De närmaste tiden planeras invigningar i Kristianstad, med en citynära restaurang på Västra Storgatan och i Borås planeras en ny restaurang på Torsgatan. I Norrköping flyttar man dessutom en av sina restaurang till Drottninggatan.

Norrköpingsrestaurangen blir tredje enhet som bolaget driver i egen regi. De andra två enheterna man äger är en i Stockholm på Kungsgatan och en i food-courten i Nacka Forum.

Bolaget har tidigare fokuserat på franchising. Nu finns planer på att utöka andel egenägda restauranger. Vid slutet av 2017 beräknas det finnas 40 Taco Bar-enheter.

Första restaurangen öppnades 1983 i Kungshallen vid Hötorget. De senaste åren har bolaget arbetat med att uppdatera och utveckla restaurangerna och varumärket, bland annat har de flesta numera alkoholtillstånd och serverar öl och vin.

I år omsätter kedjan dryga 175 mkr och i Storstockholm finns 21 restauranger om man räknar in enheterna i till exempel Solna, Sundbyberg, Viksjö, Haninge, Nacka och Täby.

Bolaget har indikerat att man letar expansionsmöjligheter i ett flertalet städer och främst i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Lund, Umeå, Östersund, Luleå, Eskilstuna, Karlstad och Halmstad.

Tidigare Nyheter från förstasidan

SEB Trygg Liv säljer välkänt hus för över kvarts miljard

Har fortfarande kvar en fastighet vid det stora torget.

Hemsö köper för 300 mkr

Den uthyrningsbara ytan är totalt cirka 9.000 kvm.

Stordalens stora dröm i centrala Stockholm

Fastighetsvärlden avslöjar att den stora, kända och pampiga byggnaden i centrala Stockholm ska få ett nytt innehåll.

Tobin tappar hela handpenningen i Uppsala

Men Sagax ser ändå en möjlighet och köper 5 procent av aktierna.

VD-skifte på Arcona efter bara drygt ett år

Jeanette Saveros tillträdde i maj 2016.

Nyheter från webben

Rikshem säljer hela Höjvalls ”hjärtebestånd”

Lämnar ort helt när bestånd som förre VD:n förvärvade nu avyttras.

Delår: Hyrorna upp 5 procent hos Vasakronan

Vasakronans delårsrapport januari-september 2017: Efterfrågan på kontorslokaler är fortsatt stark och i kombination med rekordlåga vakanser i centrala lägen ger …

Jula hyr 2.700 kvm av U-R

Jula etablerar ny butik om 2.700 kvm i Nacka Forum som ägs av Unibail-Rodamco. Den nya butiken kommer vara belägen …

CGI hyr 956 kvm av Diös i Gävle

IT- och affärsutvecklingsföretaget CGI flyttar till ny adress på Drottninggatan 6 centrala Gävle. Där hyr bolaget 956 kvm kontor av …

Newsec åter på plats efter storbranden

150 anställda arbetade externt i en vecka.

Åsa Henninge till nytt jobb som VD

NAI Svefas analyschef byter arbetsgivare.

Prisregn över framtidsbyggare i Lund

Nu är årets framtidsbyggare utsedda. Läs om vilka som fick dela på över en miljon kronor i prispengar.

Henrik Kant blir Göteborgs nya stadsbyggnadsdirektör

Läs om hans favoriter bland byggnader och projekt. Efterträder Agneta Hammer som går i pension.

SSM flyttar fram fem byggstarter för 822 bostäder

SSM redovisar siffrorna för tredje kvartalet. Fastighetsvärlden berättar vilka fem projekt som flyttas fram och om bokningsläget för respektive. Aktiekursen sjönk 15 procent på beskedet.

Yvonne Ehinger till CBRE

CBRE meddelar att man utökar marknadskompetensen genom att rekrytera online-strategen Yvonne Ehinger till den nya rollen som marketing & communications …

Fasticon Kompetens värvar erfaren trio till Göteborg

De tre nya medarbetarna är: Ann-Britt Hall, som i sex år har varit HR-chef på fastighetsbolaget Willhem. Lotta Magnusson, som …

Stendörren förvärvar i Farsta

Stendörren Fastigheter har ingått avtal med Yamaha Motor Europe N.V om förvärv av tomträtten till fastigheten Stockholm Mörtö 7 i …

... och förvärvar strandtomt

Förvärvar i attraktivt läge vid Mälaren.

Tillbaka till förstasidan