Restaurangkedja planerar öppna fem–åtta enheter per år

Snabbmatskedjan Taco Bar vill fortsätta växa, främst utanför Stockholmsområdet. Bolaget har de senaste åren arbetat på att förändra synen på restaurangerna och varumärket för att även vara attraktivare på kvällar och helger.

Annons

Taco Bar planerar för en expansion och förväntas växa med en handfull restauranger per år den kommande femårsperioden. Flertalet av dagens 36 Taco Bar-restauranger finns i Storstockholmsområdet. De senaste året har dock siktet ställts in mer mot stora och mellanstora städer utanför huvudstaden.

– Vi letar till exempel efter en lämplig lokal och franschietagare i Karlstad och Eskilstuna, berättar Lars Callebro, VD och ägare på Taco Bar till Fastighetsvärlden.

En optimal lokal för Taco Bar är på cirka 150 kvm med plats för cirka 80 gäster. De senaste åren har den önskade restaurangstorleken ökat – för ett antal år sedan var den på mellan 80 och 150 kvm.

– Det primära vi letar efter är en citynära lokal i gatuläge med egen ingång, gärna med tillgång till uteservering och där det finns ett bra flöde på människor dag som kväll, säger Lars Callebro.

Minsta restaurangen finns i Gamla stan och är på omkring 50 kvm medan den  största finns i nyöppnade restaurangen i Kalmar som ligger i korsningen Norra Långgatan och Kaggensgatan och är på 200 kvm.

De finns ett antal Taco Bar-restauranger i köpcentrum som i Täby, Nacka, Solna och Haninge.

– En vägkrog är inget vi har idag och är inte vad vi är, berättar Lars Callebro.

Största staden, befolkningsmässigt man ännu inte finns i är Jönköping. De närmaste tiden planeras invigningar i Kristianstad, med en citynära restaurang på Västra Storgatan och i Borås planeras en ny restaurang på Torsgatan. I Norrköping flyttar man dessutom en av sina restaurang till Drottninggatan.

Norrköpingsrestaurangen blir tredje enhet som bolaget driver i egen regi. De andra två enheterna man äger är en i Stockholm på Kungsgatan och en i food-courten i Nacka Forum.

Bolaget har tidigare fokuserat på franchising. Nu finns planer på att utöka andel egenägda restauranger. Vid slutet av 2017 beräknas det finnas 40 Taco Bar-enheter.

Första restaurangen öppnades 1983 i Kungshallen vid Hötorget. De senaste åren har bolaget arbetat med att uppdatera och utveckla restaurangerna och varumärket, bland annat har de flesta numera alkoholtillstånd och serverar öl och vin.

I år omsätter kedjan dryga 175 mkr och i Storstockholm finns 21 restauranger om man räknar in enheterna i till exempel Solna, Sundbyberg, Viksjö, Haninge, Nacka och Täby.

Bolaget har indikerat att man letar expansionsmöjligheter i ett flertalet städer och främst i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Lund, Umeå, Östersund, Luleå, Eskilstuna, Karlstad och Halmstad.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan