Öppnar TegelLådan i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden

I mitten av mars tar Lådan ett stort kliv och öppnar en ny restaurang och bryggeribar i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Vid öppningen etablerar Lådan även sitt eget bryggeri.

Annons

– Vi ser fram emot att öppna vår hittills största låda, och med en låda i lådan dessutom i form av ett eget bryggeri, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan.

Lådangruppen drivs av gänget som startade Flippin’ Burgers 2012. 2019 avyttrades Flippin’ Burgers för att frigöra tid och resurser för att kunna expandera Lådan.

TegelLådan är beräknad att öppna i mitten av mars på Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden. Fastighetsägare är CA Fastigheter.

TegelLådan blir en restaurang, ölbar, taproom och bryggeri med strävan att vara en familjär mittpunkt i det växande bostadsområdet Norra Djurgårdsstaden. Lokalen har två våningsplan över 650 kvadratmeter, belägen i ett historiskt tegelhus från förra sekelskiftet ritat av den legendariske arkitekten Ferdinand Boberg. TegelLådan kommer erbjuda transparent streetfood och ett taproom med öl från fria kranar samt tre initiala egenbryggda husöl: en lager, en session pale ale och en IPA.

– Det finns en nerv i att göra en så pass stor satsning i det nuvarande konjunktur- och ränteläget. Hantverksöl och street food lagad från grunden låter kanske väldigt 2014. Men, vi brukar säga att folk äter mat, inte trender, och vi ser hur våra befintliga verksamheter klarat sig väldigt bra, säger Jon Widegren.

Löpande planerar Lådan att utvidga sortimentet med ytterligare ölsorter samt utforska samarbeten med andra mindre svenska bryggerier. Lådans affärsidé bygger på att stödja små bryggerier och väljer därmed att undvika exklusiva avtal med bryggerijättar, som låser barer till avtal där mindre bryggerier ofta stängs ute.

– Vi köper in den öl vi själva gillar från de bryggerier som skapar den öl de själva gillar, snarare än efter en målgruppsanalys från en marknadsavdelning. Det betyder inte att ölen är svår eller knasig, utan bara godare och mer lokal. Att vi nu även får möjligheten att brygga vår egen öl och göra vår tolkning av en modern bryggpub känns fantastiskt och i linje med Lådans fortsatta utveckling, säger Maria Gunnarsson, restaurang- och bryggerichef.

Bakom lådan står Jon Widegren, grundare och ägare, tillsammans med delägarna Joacim Hedlund (Operations Manager) och Anna-Karin Berts (HR-chef). Restaurang- och bryggerichef för TegelLådan är Maria Gunnarsson, som rekryterats från rollen som driftchef på Lådan.

Fr.v. Maria Gunnarsson (Resturang- och bryggerichef), Anna-Karin Berts (Delägare), Joacim Hedlund (Delägare), Jon Widegren (Grundare) samt Ayhan Aydin (Produktions- och kvalitetsansvarig) Foto: Björn Terring

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan