NREP förvärvar sex fastigheter för 750 miljoner

En saudisk familj, BerlinNovo, Schroders och DSV säljer. NREP Logistics köper sex logistikfastigheter om totalt 86.000 kvm via fyra affärer med olika säljare. Fastighetsvärdet i transaktionerna summerar 750 miljoner kronor. Från en saudisk familj har NREP förvärvat en 13.300 kvm stor logistikfastighet i Örebro med Posten som hyresgäst. Den saudiska familjen har ägt fastigheten, som ligger nära korsningen för E18/E28, i cirka tio år och lämnar nu den svenska marknaden. Säljaren har haft CBRE som rådgivare.

Danska DSV säljer en portfölj om tre fastigheter till NREP som summerar 46.000 kvm. DSV stannar som hyresgäst med långa hyreskontrakt. Fastigheterna ligger i Arendal i Göteborg, Torsvik i Jönköping och i Länna i Stockholm. I samband med affären har DSV förlängt sitt hyresavtal om 60.000 kvm hos NREP i Borås. Colliers har varit rådgivare till DSV vid försäljningen.

Från tyska Gaia/BerlinNovo (även kallat IBV) har NREP köpt en 16.700 kvm distributionsanläggning i Göteborgs hamn med Posten som hyresgäst. Catella har varit säljrådgivare i den affären.

Den fjärde affären gäller en logistikanläggning om 10.000 kvm i Rosersberg, i Sigtuna kommun och nära Arlanda. Den fastigheten förvärvas från en fond förvaltad av Schroders som haft CBRE som rådgivare.

– Vi är väldigt glada över att förvärva sex logistikfastigheter i väldigt bra lägen och med hyresgäster som tillhör de mer framgångsrika inom branschen. Alla fastigheter, med undantag av någon byggnad, är moderna och byggda på 2000-talet, säger Rickard S Dahlberg, investeringsansvarig och delägare vid NREP, till Fastighetsvärlden.

Rådgivare till NREP vid tre av transaktionerna har varit Real Advokatbyrå, en sedan i somras nystartad firma som drivs av Daniel Jönsson och Mikael Laag som tidigare arbetat vid Mannheimer Swartling. Vinge var rådgivare i Örebro affären.

I samband med förvärven har NREP tecknat ett låneavtal och refinansierat tidigare lån för logistikportföljen till ett sammanlagt värde om 890 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2012-11-01

Fler Nyheter från förstasidan

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tar över AL:s projekt

Ska byggas bredvid landmärke.

Tillbaka till förstasidan