Normal ny standard hos sex av Niams åtta

Niam har byggt upp en handelsportfölj med åtta köpcentrum. Två hade ursprungligen Normal som hyresgäst. Under hösten har två till fått den danska lågpriskedjan som hyresgäst. Och snart väntar etableringar i ytterligare två köpcentrum.

Annons

Niam och Cavendo, som tillsammans äger och utvecklar en portfölj bestående av åtta centrumfastigheter i Stockholmsområdet och Gävle, har tecknat avtal med danska butikskedjan Normal om etablering av ytterligare butiker.

De nya etableringarna gäller Gallerian Nian i Gävle där en butik öppnar i januari och Bålsta Centrum där Normal beräknas öppna till våren.

Under hösten har butiker i Tumba Centrum och Port 73 i Haninge öppnat och sedan tidigare finns Normal i Haninge Centrum och Väsby Centrum.

– Det här är ett kvitto på styrkan vi har i att kunna erbjuda hyresgäster etablering vid flera strategiska platser med stor genomströmning av människor varje dag. Normal är en av de populäraste aktörerna på marknaden idag och att de har valt att ha butiker i sex av våra åtta centrumfastigheter stärker både oss och våra övriga hyresgäster ytterligare, säger Lilit Khachatryan, Asset Manager på Cavendo.

Genom sina åtta centrumfastigheter når portföljen en tredjedel av Storstockholms invånare varje dag plus en stor del av Gävleområdets befolkning. Portföljen består idag av Haninge Centrum, Port 73 i Haninge, Tumba Centrum, Högdalen Centrum, Fruängen Centrum, Väsby Centrum, Bålsta Centrum samt Gallerian Nian i Gävle.

– För oss är de centrum som Niam och Cavendo erbjuder idealiska. Vårt koncept går ut på att sälja förbrukningsvaror som kosmetik, schampo, godis, kaffe och andra relevanta varor till konkurrenskraftiga priser. Med stor genomströmning av människor varje dag är dessa platser perfekta för våra kunder och för oss, säger Jan Nyberg, vd Normal Sweden.

De nu aktuella butikerna har en total yta på knappt 2 200 kvadratmeter i strategiska lägen.

Normal Tumba Centrum, som är på 510 kvadratmeter, öppnade 7 september och ligger vid centrumets mest trafikerade entré. Normal Port 73 som är på 585 kvadratmeter öppnade 19 oktober och ligger vid utomhusstråket med Cervera och Blomsterlandet som grannar. Normal Gallerian Nian som öppnar i januari får en yta på 465 kvadratmeter och tar plats på gatuplan vid Nians torg. I Bålsta Centrum etablerar sig Normal vid entrén mot vårdcentralen. Normal Väsby Centrum och Normal Haninge Centrum är på 503 respektive 478 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan