Nordr sålde för 9 miljarder 2020

Nordr sålde 1.716 bostäder 2020. Det totala värdet på årsbasis uppgick till 9 miljarder kronor. Antalet bostäder i produktion var vid årets slut 2.737 med en försäljningsgrad om 76 procent.

Nordr sålde 689 bostäder under fjärde kvartelet 2020, en ökning från 464 sålda bostäder i tredje kvartalet och från 489 sålda bostäder under fjärde kvartalet 2019. Totalt såldes 579 av bostäderna i Sverige och 110 i Norge. Det totala värdet uppgick till 3,7 miljarder kronor under kvartalet, varav Nordrs andel var 3,2 miljarder kronor.

Sammantaget sålde Nordr bostäder till ett värde av 9 miljarder kronor under helåret. Företagets andel var 7,1 miljarder kronor.

– Det har varit ett fint första år för Nordr (tidigare Veidekke Eiendom) i Sverige och Norge. Vi har haft ett äventyrligt slut på 2020 och det är särskilt glädjande att se att den svenska bostadsmarknaden är tillbaka för fullt, säger Baard Schumann, koncernchef Nordr.

– Således är det bara att berömma den solida insatsen som gjorts av försäljningsteamen i Sverige och Norge. Vi har klarat av att lägga ut många attraktiva projekt till försäljning under det sista kvartalet. Därmed kommer vi väldigt snabbt igång med byggandet av det vi har på marknaden också. Det bådar väldigt gott för 2021, säger Schumann.  Nordr har stora projekt i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och i Oslo, Stavanger, Sandnes, Bergen och Trondheim i Norge.

Antalet bostäder i produktion ökar kraftigt vid utgången av 2020 och uppgår nu till 2 737 bostäder, mot 2 215 under 2019. Nordrs andel är 2 314 bostäder. Totalt byggstartades 946 bostäder under fjärde kvartalet. Säljgraden för bostäder i produktion uppgår till 76 procent.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan