Magdalena Bosson och Ingela Lindh.

Magdalena Bosson efterträder Ingela Lindh

Magdalena Bosson blir ny stadsdirektör i Stockholms stad och hon efterträder därmed Ingela Lindh. Bytet sker till följd av maktskiftet i stadshuset då högsta tjänsteman i Stockholm alltid byts ut vid majoritetsskifte.

Ingela Lindh berättar för Fastighetsvärlden att hon inte planerar att återgå till arkitektyrket eftersom hon ”bara kan rita med penna” men att hon är öppen för ett antal styrelseuppdrag.

Ingela Lindh lämnar därmed även vd-posten i Stockholms Stadshus AB som hon haft sedan 2014. Stadsdirektör har hon varit sedan 2016 efter att de två åren dessförinnan varit biträdande stadsdirektör. Vad hon ska göra framöver är oklart. Beslutet om en ny stadsdirektör tog ju nyligen, i samband med att den borgerliga alliansen lockade över Miljöpartiet till sin sida och därmed tog makten över huvudstaden.

– I första ska jag ta det lugn. Jag har inte hunnit länka så mycket. Det har varit full fart nästan dygnet runt i fyra år. Dessutom kommer jag att stå till stadens förfogande under ett år.

Ingela Lindh, som är arkitektutbildad vid KTH, har en lång karriär som inleddes på arkiktbyråerna Arndt & Malmqvist Arkitekter och på Lennart Bergströms arkitektbyrå. 1991 började hon jobba vid Stockholm stad, nära toppolitikerna. 2000 blev hon förvaltningschef vid stadsbyggnadskontoret och åtta år senare blev hon vd för allmännyttiga Stockholmshem.

När Fastighetsvärlden ber Ingela Lindh lista fyra saker som hon är mest nöjd med under sina år som högsta tjänsteman i Stockholm stad så lyder svaren:

  • Att Stockholms stad lyckats bygga så mycket bostäder.
  • Att få fram bostäder till de nyanlända.
  • Affären med Atrium Ljungberg i Slakthusområdet.
  • Hur följderna av terrordådet den 7 april 2017 hanterades.

Magdalena Bosson kommer närmast från posten som kommundirektör i Huddinge där hon jobbat sedan i augusti 2017.

Att få möjlighet att leda en av Sveriges största organisationer in i framtiden är en möjlighet och utmaning som jag inte kunde säga nej till, säger Magdalena Bosson.

Bosson kommer att kvarstå som senior rådgivare i Huddinge kommun under en övergångsperiod.

– Min tid i Huddinge blev kort men mycket intensiv. Jag har lärt mig massor under min period i Huddinge som är en av Sveriges mest intressanta kommuner. Jag är också imponerad och glad över alla möten jag haft med kompetenta och drivna medarbetare i Huddinge kommun, säger Magdalena Bosson.

Bosson, som är född och uppväxt utanför Kalmar, tillträdde som Stockholms stadsdirektör 16 oktober. Hon var tidigare länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholms län. Hon har mångårig erfarenhet av kommunal verksamhet, bland annat som vd för Familjebostäder och genom olika befattningar inom Stockholms stad, både som trafikdirektör och centralt inom Stockholms stadshus. Hon jobbade bland annat nära finansborgarrådet Sten Nordin.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan