Johan Tollgerdt, Anders Adielsson, Pernilla Dahlberg, Johan Herrström och Caroline Veraeus Frithiof framför Snickeriet

Lindahl hyr 2.500 kvm i Varvsstaden

Peab och Balder hyr genom Varvsstaden AB ut 2.500 kvm kontor till Advokatfirman Lindahl i Varvsstaden, Malmö. Därmed tappar Stena Fastigheter en stor hyresgäst.

I hjärtat av Varvsstaden, inne på Kockums gamla varvsområde i Malmö, ligger områdets äldsta byggnad ”Snickeriet”. En fastighet vars första del uppfördes på 1870-talet och som nu ska omvandlas till 2.500 kvadratmeter kontor åt Advokatfirman Lindahl.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna ytterligare en stark aktör till Varvsstaden. Genom en mångfald av branscher och människor bygger vi tillsammans en dynamisk och mångfacetterad stadsdel där nu Advokatfirman Lindahl blir en viktig byggsten, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB.

Advokatfirman Lindahl har idag sitt kontor på Studentgatan 6, i fastigheten Altona 21. Hyresvärd där är Stena Fastigheter.

Totalt bevaras åtta av Kockums gamla tegelbyggnader i Varvsstaden där Snickeriet är den äldsta. Under årens lopp har huset haft olika funktioner som snickeri i fartygstillverkningen. Den första delen uppfördes under 1870-talet och har sedan byggts om- och till i olika omgångar. Fastigheten är både Q och K-märkt vilket betyder att byggnaden ska bevaras och inte får förvanskas. Något som ställer höga krav på alla inblandade i projektet när hela byggnaden nu blir Advokatfirman Lindahls nya kontorslokaler.

– Vi kommer arbeta aktivt efter vår hållbarhetsstrategi i renoveringen av Snickeriet, där vi förutom att bevara byggnaden som den är, kommer att kunna återbruka flera inslag såsom fönster och dörrar. Man kommer ta vara på den gamla trästommen och träbjälklaget. Det är en komplicerad process där estetiska krav, bevarandekrav och ekonomiska förutsättningar ska samspela så att vi kan skapa en byggnad som både möter alla moderna krav samtidigt som man bevarar husets själ, berättar Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden.

Advokatfirman Lindahl har varit en del av processen en längre tid och ser nu fram emot att kunna erbjuda sina ca 85 medarbetare ett centralt kontor i en historisk miljö precis intill Varvsbassängen och den kommande kajpromenaden. Under 2024 kommer två nya broar på plats över vattnet och därmed ökar närheten till Malmö City och dess kommunikationer och serviceutbud ytterligare.

– Det kommer att bli en spännande kombination av modernt och historiskt och vi ser fram emot att få vara med och skapa något unikt som förhoppningsvis kommer att bli en inspirerande miljö, både för oss och för våra klienter, säger Johan Herrström, Managing Partner, Advokatfirman Lindahl KB.

Starten av ombyggnationen planeras till sommaren 2022 med en planerad inflyttning i början av 2024. Arkitekt i projektet är Elding Oscarson Arkitekter.

Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt som drivs av ett JV bestående av Peab och Balder. Sedan tidigare har Lunds universitet tecknat hyresavtal om 16.000 kvm i Varvsstaden.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Tillbaka till förstasidan