Johan Tollgerdt, Anders Adielsson, Pernilla Dahlberg, Johan Herrström och Caroline Veraeus Frithiof framför Snickeriet

Lindahl hyr 2.500 kvm i Varvsstaden

Peab och Balder hyr genom Varvsstaden AB ut 2.500 kvm kontor till Advokatfirman Lindahl i Varvsstaden, Malmö. Därmed tappar Stena Fastigheter en stor hyresgäst.

I hjärtat av Varvsstaden, inne på Kockums gamla varvsområde i Malmö, ligger områdets äldsta byggnad ”Snickeriet”. En fastighet vars första del uppfördes på 1870-talet och som nu ska omvandlas till 2.500 kvadratmeter kontor åt Advokatfirman Lindahl.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna ytterligare en stark aktör till Varvsstaden. Genom en mångfald av branscher och människor bygger vi tillsammans en dynamisk och mångfacetterad stadsdel där nu Advokatfirman Lindahl blir en viktig byggsten, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB.

Advokatfirman Lindahl har idag sitt kontor på Studentgatan 6, i fastigheten Altona 21. Hyresvärd där är Stena Fastigheter.

Totalt bevaras åtta av Kockums gamla tegelbyggnader i Varvsstaden där Snickeriet är den äldsta. Under årens lopp har huset haft olika funktioner som snickeri i fartygstillverkningen. Den första delen uppfördes under 1870-talet och har sedan byggts om- och till i olika omgångar. Fastigheten är både Q och K-märkt vilket betyder att byggnaden ska bevaras och inte får förvanskas. Något som ställer höga krav på alla inblandade i projektet när hela byggnaden nu blir Advokatfirman Lindahls nya kontorslokaler.

– Vi kommer arbeta aktivt efter vår hållbarhetsstrategi i renoveringen av Snickeriet, där vi förutom att bevara byggnaden som den är, kommer att kunna återbruka flera inslag såsom fönster och dörrar. Man kommer ta vara på den gamla trästommen och träbjälklaget. Det är en komplicerad process där estetiska krav, bevarandekrav och ekonomiska förutsättningar ska samspela så att vi kan skapa en byggnad som både möter alla moderna krav samtidigt som man bevarar husets själ, berättar Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden.

Advokatfirman Lindahl har varit en del av processen en längre tid och ser nu fram emot att kunna erbjuda sina ca 85 medarbetare ett centralt kontor i en historisk miljö precis intill Varvsbassängen och den kommande kajpromenaden. Under 2024 kommer två nya broar på plats över vattnet och därmed ökar närheten till Malmö City och dess kommunikationer och serviceutbud ytterligare.

– Det kommer att bli en spännande kombination av modernt och historiskt och vi ser fram emot att få vara med och skapa något unikt som förhoppningsvis kommer att bli en inspirerande miljö, både för oss och för våra klienter, säger Johan Herrström, Managing Partner, Advokatfirman Lindahl KB.

Starten av ombyggnationen planeras till sommaren 2022 med en planerad inflyttning i början av 2024. Arkitekt i projektet är Elding Oscarson Arkitekter.

Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt som drivs av ett JV bestående av Peab och Balder. Sedan tidigare har Lunds universitet tecknat hyresavtal om 16.000 kvm i Varvsstaden.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan