Lars Rosvall säljer och blir ny ägare i Randviken

Randviken förvärvar två fastigheter i Helsingborg från Östersjöhus AB som kontrolleras av Lars Rosvall. Genom affären blir Rosvall ny ägare i Randviken.

Lars Rosvall har genom åren kopplats till bolag som Brinova, Klövern, Dagon, Backahill Acrinovas, Norama, Ateneums och Malmö Invest. Ibland som styrelseledamot men oftast som ägare.

Randviken Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Gymnasten 1 och Mörsaren Mellersta 15 i Helsingborg från Östersjöhus AB. Förvärvet görs via bolagsaffär där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 41 mkr före avdrag för latent skatt.

Förvärvet finansieras genom en apportemission till säljaren om 10 mkr och till resterande del genom egna medel och sedvanlig bankfinansiering.

Tillträdet är villkorat av att Randviken erhåller erforderlig bankfinansiering och beräknas ske senast den 31 mars 2022.

Fastigheterna utgörs till största del av lokaler avsedda för lager/lätt industri och den uthyrbara arean uppgår till ca 3.700 kvm. Den totala hyresintäkten uppgår till ca 2,8 mkr per år och de största hyresgästerna är plastleverantören Nordic Plastics Group AB och Veldi AB som erbjuder vuxenutbildning inom industri. Den genomsnittliga viktade återstående längden på hyresavtalen uppgår till ca 4,5 år och uthyrningsgraden uppgår till ca 88 procent.

Finansiering av förvärvet sker delvis via en apportemission av 126.566 nyemitterade aktier till säljaren. Teckningskursen för aktierna är 79,01 kronor, vilket motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Randvikens aktie tio handelsdagar innan datum för signering av Förvärvet. Beslut om nyemission kommer att fattas av styrelsen i Randviken i samband med tillträdet, och sker med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma 17 november 2021.

– Vi är glada över att stärka vår närvaro i Skåne och är samtidigt tacksamma över att få möjligheten att förvärva två fina fastigheter med starka kassaflöden. Vi lärde känna personerna bakom Östersjöhus för ett antal år sedan och har haft en mycket bra dialog sedan dess. Det känns väldigt kul att nu välkomna dem som aktieägare i Randviken och jag ser fram emot ytterligare spännande affärsmöjligheter oss emellan framöver” – Gustaf Segerborg, vd Randviken

– Vi är glada över den här affären och ser fram emot såväl flera affärer som att bli aktieägare i Randviken och följa med på deras tillväxtresa. Genom den här försäljningen har vi också ordnat en del av finansieringen för de intressanta förvärv och projekt vi har i pipeline, Lars Rosvall, styrelseordförande Östersjöhus.

Fler Nyheter från förstasidan

Starkt från Vasakronan – men ingen utdelning

188-miljardersbolaget visar nyckeltalen för 2022. Fastighetsvärdena skrevs ner under fjärde kvartalet.

Årets lokalkonsult 2022

Den meriterade juryn har korat en vinnare.

Två har hittat nya hem i Bromma –  totalt 16.000 kvm

Två stora hyresavtal är klara när planer på stor stadsutveckling är på gång.

Intar vad som kan bli stans häftigaste takbar

Fantastisk utsikt över Stockholm.

Lämnar Skanska efter 20 år  – får toppjobb vid Humlegården

Blir fastighets- och uthyrningschef.

Bostadsutvecklare varslar 15 procent av arbetsstyrkan

Uppgifter till FV: Närmare 40 anställda berörs.

Hyr takvåning om 2.600 kvm

Två tredjedelar av den stora projektfastigheten på östra Kungsholmen är nu uthyrd.

Årets affärskonsult 2022

”Det är smickrande, så klart”. Jobbat med fastighetstransaktioner i 20 år.

Zlatan Ibrahimovic köper på Östermalm igen

FV berättar detaljerna. Hela 55 procents värdeuppgång på tre år. Snabb affär.

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Tillbaka till förstasidan