Kustbevakningen förlänger hos Westerlinds

Westerlinds och Kustbevakningen har avtalat om fortsatt långsiktig förhyrning i Härnösand.

Westerlinds har tecknat ett långsiktigt avtal med Kustbevakningen, som kommer att utveckla och förstärka sin verksamhet i Härnösand. Avtalet omfattar 1.745 kvm på den befintliga fastigheten Fyrvaktaren 19 där Kustbevakningen sedan tidigare bedrivit sin verksamhet, i av Westerlinds förhyrda lokaler.

Tillsammans har man ingått en överenskommelse om att utföra en ombyggnation och anpassning av fastigheten för att fortsatt uppfylla de krav och funktioner som Kustbevakningen behöver med hänsyn till arbetsmiljö och arbetssätt.

–Vi är glada att Kustbevakningen fortsätter satsa i Härnösand, för oss som hyresvärd är det ett stort förtroende att få genomföra ett så pass omfattande projekt för en viktig myndighet som Kustbevakningen. Då Kustbevakningens verksamhet i Härnösand har utvecklats över tid så har det uppkommit ett stort behov av att anpassa de befintliga lokalerna till dagens krav. Dialogen har pågått under längre tid och att vi nu kan komma igång med projektet känns både kul och viktigt, säger Emil Westerlind, vd Westerlinds.

Ombyggnationen omfattar ombyggnation/renovering av samtliga byggnader och beräknas ta tio månader att slutföra. Bland annat kommer Kontorsbyggnaden att anpassas för verksamhetskrav och få en ny fasad, nytt tak och renovering invändigt. Garaget byggs ut med fler garageplatser samt en carport. Verkstadsbyggnaden renoveras utvändigt och den öppna delen av byggnaden byggs in och invändigt blir det en spolhall, förråd och lager.

– Kontraktet med Kustbevakningen säkerställer och skapar långsiktiga arbetstillfällen i Härnösand och därmed stärker det stadens attraktionskraft, något vi på Westerlinds ständigt arbetar för,  säger Emil Westerlind.

Westerlinds gick nyligen ut med nyheten att de går samman med Nordiska Centruminvest. Det gemensamma bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter längs norrlandskusten. Det gemensamma bolaget omsätter ca 150mkr och har ett fastighetsvärde på ca 930 mkr fördelat på 31 fastigheter. Westerlinds har utöver fastighetsförvaltning ytterligare ett affärsområde, Westerlind Projekt där Projekt står för markexploatering och bostadsprojekt. Bolaget har sitt huvudsäte på Tobaks i Härnösand.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan