Digital Inn har nio butiker i Mälardalen. Bland annat finns en på Kungsgatan 31 vid Södra Tornet. En annan ligger på Götgatan i en Einar Mattsson-fastighet.

Digital Inn riskerar konkurs – ägaren i stor flyttrockad

Digital Inn är nära att försättas i konkurs, skriver Breakit. Nu flyttar ägaren butiksskedjans huvudkontor till Teknikmagsinets lokaler i Sundbyberg. Dessutom lämnar man Digital Inns centrallager i Kista.

I förra veckan skrev Breakit att handelföretaget Ambia Trading planerar att sätta krisande butikskedjan Digital Inn i konkurs och att verksamheten ska flyttas till ett annat bolag. Uppgifter som har rört upp känslor.

Digital Inn, en så kallad premium reseller av Appleprodukter med nio butiker i Mälardalen, ska nämligen ha stora skulder till Skatteverket med förfallodatum den 14 mars. Det uppger Kronofogden. Totalt uppgår skatteskulden till drygt 2,3 miljoner kronor.

Dessutom finns 31 aktiva betalningsförelägganden. Även de uppgår till miljonbelopp. Leverantörer och kunder riskerar därmed att förlora pengar på bolagsflytten.

Digital Inn uppges även ha stora problem i sina butiker: ”Vi som säljare står i butikerna och har ingenting att sälja. Det finns ingen prognos för när saker ska komma in heller”, säger en källa till Breakit.

Bland butikerna kan nämnas den i Einar Mattssons ikoniska fastighet Schönborg 6 på Södermalm, hörnet Götgatan/S:t Paulsgatan, som man flyttade in i 2019.

Ägaren Ambia säger till FV att det är korrekt att Digital Inns verksamhet kommer att flyttas över till ett nytt bolag under det andra kvartalet 2020. Men att någon konkurs inte planeras.

– Det korrekta är att vi arbetar med en omstrukturering av Digital Inn som även inkluderar refinansiering av verksamheten, en process som pågått en stund och som hittills följt vår plan.  Vårt åtgärdspaket innefattar i första hand just förstärkning av finansieringen och kassan i Digital Inn, säger Ambias vd Marcus Andersson till Fastighetsvärlden.

”Under tiden som denna omstrukturering och verksamhetsflytt pågår är det naturligt att vissa störningar uppstår”, uppger man även i ett pressmeddelande.

Bland annat har Digital Inns huvudkontor flyttats under de senaste dagarna, från Sveavägen 35, och en ombyggd BRF-lägenhet, till en kontorslokal i Sundbyberg.

Fastighetsvärlden kan berätta att lokalen i Sundbyberg är det samma som Teknikmagasinets huvudkontor på Löfströms Allé 6A, kontorsfastigheten Kabeln 6, som hyrs ut av Skandia Fastigheter. Teknikmagasinet har hyrt lokalen sedan 2016. Lokalen är 1.369 kvm stor.

I slutet av januari köpte Ambia konkursande butikskedjan Teknikmagasinet – för 41 miljoner kronor. Därav kopplingen. Bolaget köpte även upp Teknikmagasinets lokaler, lager och inventarier. Sedan dess har man stängt, eller planerar att stänga, butikerna i Sundsvalls city, Piteå, Solna centrum, en av butikerna på T-centralen i Stockholm, Sickla köpkvarter, Avion i Umeå samt i Commerce-gallerian i Skövde.

Ambia bekräftar för Fastighetsvärlden att man på sikt kommer att flytta sitt eget huvudkontor till Sundbyberg. I dag sitter Ambia på cirka 600 kvm på Rönnbärsgatan 5 i Vimmerby.

Även Digital Inns centrallager på Kottbygatan 5 i Kista håller på att avvecklas. Lagret ägas av Walter Fastigheter i Norden AB. Istället flyttar man verksamheten till en tredjepartsaktör – Selector Logistik i Jönköping. Selector Logistik ingår i Ambia Trading Groups egen verksamhet.

Bolaget skriver även att lagerflytten beräknas påverka varuflödet negativt under ytterligare en till två veckor.

När det gäller butikerna säger Ambias vd Marcus Anderson till Fastighetsvärlden att det inte finns några planer på att avveckla.

– Det finns inga planer på att avveckla någon av Digital Inns butiker. Under hösten lades en butik på Birger Jarlsgatan ner, den har varit svår att få lönsamhet i under en längre tid. Samtliga övriga butiker är lönsamma och/eller behövs för Digital Inns planerade satsningar.

När det gäller Teknikmagasinet har konkursförvaltaren Bo Söder kommunicerat att 25–30 butiker kommer att stängas.

Fler Nyheter från förstasidan

Global aktör öppnar för att sälja välkänt centrum

Haft stark utveckling och det finns fortfarande utvecklingsmöjligheter.

Adam Backström har gått ur tiden

Framgången med bostadsinvesteringar drev honom ur landet.

Jätten öppnar för ett högre affärstempo

Flera anledningar till förändringar.

Affärsanalys

Volymhandel till lågpris

Lukas Theander på Savills analyserar en affär med en handelsfastighet i Stockholmsområdet.

Bianca Ingrossos CAIA hyr av Humlegården nära Stureplan

Fick 30 lokalförslag. ”Vi hoppas locka många framtida talanger att jobba hos oss”.

Bröder oense: Fem fastigheter säljs på auktion

Fem flerfamiljshus auktioneras ut. FV berättar om beståndet.

Köper för hela 1,6 miljarder – nytt landmärke ingår

Ett känt och prisbelönt landmärke ingår i affären, liksom en utmanande fastighet.

Bastards erövrar landet – tar över efter McDonalds

Läs om vilka orter, fastigheter och fastighetsägare som är aktuella för snabbväxande Bastard Burgers. En av lokalerna finns mitt i Stockholm. Tagit över efter tre McDonalds.

Reser 9 miljarder kronor till "ständig" fond

Fokus på bostäder, samhällsfastigheter och logistik.

Aros dubblat försäljningen – siktar på börsen under Q2

”En rekordstark försäljning och ett väsentligt förbättrat resultat”.

C&W värvar tre efter tappet

Anställt tre nya medarbetare.

Hyr helt hus vid Odenplan

Tecknat hyreskontrakt om nästan 4.000 kvm. Savills bakom uthyrningen.

Nu vill han robotisera uthyrningsprocessen

Lämnar konsultbolag för egen satsning.

Köper för 720 mkr i Barkarby

Ny stor bostadsaffär.

Tillbaka till förstasidan