Förändringar i Lidingö C när bank byter läge

I början av nästa år sker stora förändringar i Lidingö Centrum där hyresgäster flyttar till nya lokaler samtidigt som den totala ytan för butikslokaler utökas. Förändringarna innebär bland annat att Handelsbanken flyttar till helt nya, moderna kontorslokaler i gamla bibliotekshuset samtidigt som Hemtex tar över Handelsbankens nuvarande lokaler och därmed fördubblar sin butiksyta till 500 kvm.

Hemtex nuvarande lokal anpassas för uthyrning till ny aktör för att bredda utbudet inom handel i Lidingö Centrum.

Lidingö Centrum har som vision att stärka centrumets roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. De nu undertecknade avtalen om förändringar i utnyttjandet av lokaler syftar till att stärka och bredda Lidingö Centrums erbjudande.

–       Det går bra för Lidingö Centrum och våra hyresgäster och det finns en efterfrågan från Lidingöborna om ett breddat erbjudande inom handel. De förändringar som görs i början av nästa år innebär att vi utökar ytan för butikslokaler samtidigt som vi förbättrar förutsättningarna för och tillgängligheten till service, tjänster och sjukvård, säger Erika Lundström, ansvarig för Lidingö Centrum hos ägaren Grosvenor.

Handelsbanken nya lokaler kommer att ligga på andra planet i det gamla bibliotekshuset med entré från gatuplanet på torget bredvid Apotek Hjärtat och Elon Ljud & Bild. I samband med flytten uppgraderas trapphuset och hissen. Handelsbankens nya lokaler beräknas öppna för kunder i februari nästa år.

Den nuvarande banklokalen bredvid Systembolaget omvandlas till ny butiksyta med nytt entréparti, större skyltfönster och markis som ger en känsla av butik och handel snarare än kontor. Hemtex flyttar in i den nya lokalen och beräknas öppna för sina kunder före sommaren 2023. Flytten innebär att Hemtex utökar sin yta från 250 kvadratmeter i den befintliga lokalen till 500 i den nya och kan därmed bredda sitt sortiment och till exempel inkludera mer möbler. 

Den sista länken i kedjan är Hemtex nuvarande lokaler som utvecklas och hyrs ut till ny aktör. Fokus ligger på att bredda befintligt utbud inom Lidingö Centrum för att addera något som idag inte finns och som besökarna efterfrågar.

Det är sedan tidigare klart att den nystartade vårdcentralen Gustafkliniken tar över Capios lokaler på 420 kvadratmeter i Lidingö Centrum. För närvarande pågår omfattande renoveringar av lokalerna för att skapa en trivsam och personlig miljö. Kliniken planerar att öppna under februari nästa år.

Fler Nyheter från förstasidan

Catena tar in 1,6 miljarder via nyemission

Möjliggör fortsatt genomförande av bolagets projekt men skapar även möjlighet att utnyttja förvärvsmöjligheter som kan dyka upp.

Storaffär i CBD pausad

Stor nybyggd fastighet med ett av världens mest kända varumärken som hyresgäst. FV berättar det senaste.

FV avslöjar: Så högt blev rekordpriset vid Stureplan

Läs även om andra affärer med rekordhöga kvadratmeterpriser.

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

Tillbaka till förstasidan