Fem nya till MoS – kinesisk elbilsjätte satsar

Den kinesiska elbilsjätten XPENG’s öppnar ett första showroom i EU och det sker i Westfield Mall of Scandinavia. URW presenterar dessutom ytterligare fyra nya aktörer för Westfield när omsättningen av butiker är fortsatt hög.

Ny aktörer till Westfield Mall of Scandinavia:

  • MediaMarkt
  • XPENG
  • Eways
  • Youseum
  • XS Toys
Visa faktaruta

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) kunde redan innan årsskiftet meddela att man framgångsrikt invigt fem nya aktörer under bara en vecka i flaggskeppsdestinationen Westfield Mall of Scandinavia. Sammanlagt öppnade köpcentret 17 nya butiker och restauranger, samt 37 framgångsrika pop up-koncept under 2021. Som en del i arbetet att bygga framtidens handels- och mötesplatser kan gruppen nu meddela att ytterligare fem aktörer öppnar inom kort i Solna. Nyetableringarna utgör flera marknadsinträden, stärker butiksportföljens hållbarhet- och flaggskeppsprofil, samt breddar platsens upplevelseutbud.

Fastighetsbolaget URW välkomnade lagom till julhandeln Sephora, Polo Ralph Lauren, MIO, KungsSängen och Rapide Brow & Lash Bar inom loppet av bara några dagar. I samma anda fortsätter fastighetsbolaget nu bredda sitt utbud i Westfield Mall of Scandinavia. Köpcentrumet välkomnar i dagarna kinesiska elbilsjätten XPENG’s första showroom i EU, och som ett tillägg till detta kan gruppen nu avslöja att även laddoperatören Eways öppnar ny butik. Det snabbväxande bolaget Eways lanserade tidigare världens första butik för laddstationer i Täby Centrum och satsar nu också i Mall of Scandinavia. Arbetet med hållbarhet är mycket central hos URW som hoppas kunna inspirera och underlätta för sina kunder att ställa om till ett fossilfritt bilägande med branchledande aktörer.

– Det känns fantastiskt att kunna öppna XPENG Motors första egna Experience Store i EU här i Sverige. Det finns inget bättre ställe än Westfield Mall of Scandinavia för att nå ut till många personer när vi vill vara där våra kunder är. I butiken kan kunderna enkelt se våra smarta elbilar och snart även boka provkörningar och beställa de modeller vi lanserar, säger Elvis Cheng, regionchef för XPENG i Norden.

Som först i Skandinavien kommer Mall of Scandinavia kunna erbjuda kunder en helt ny upplevelse i from av ett sociala medier-museum. Det framgångsrika och framtidsorienterade upplevelsemuséet Youseum från Nederländerna kommer till Sverige och välkomnar besökarna till en guidad tur genom 20 kreativt dekorerade rum där besökaren från chans att skapa oförglömliga minnen och bilder att dela direkt på sociala medier.

– Efter den framgångsrika lanseringen av Youseum i Westfield Mall of the Netherlands, kunde vi inte vara mer spända för den fortsatta expansionen av samarbetet genom nästa öppning av vår flaggskeppsdestination i Westfield Mall of Scandinavia, säger Koen Derks, VD och grundare av Youseum.

Även XS Leksaker, specialist på leksaker och barnprodukter från Estland, expanderar till Sverige och kommer från april fylla 443 kvadratmeter med leksaker och allt barn behöver. Med ett brett utbud av kvalitetsleksaker och professionell service vill XS Leksaker ge alla kunder mer glädje.

– Anvol-teamet är stolta över att öppna sin första XS Leksaker-butik i Sverige hos Westfield Mall of Scandinavia. Vårt samarbete med URW har varit bra sedan start och vi tror att det kommer att utvecklas ytterligare under de kommande åren. Våra butiker är välkända internationellt för sitt breda utbud av trendiga leksaker och spel, samt för sin höga nivå av kundservice. Vi kommer att göra vårt yttersta för att behandla våra Mall of Scandinavia-kunder på samma sätt, säger Stanislav Nemko, styrelseledamot XS Leksaker.

JD sports framgångssaga fortsätter i Mall of Scandinavia när man nu bekräftat att man expanderar till en större lokal och satsar på flaggskeppsbutik. Ytterligare glädjande nyheter är att Partyland som tidigare hyrt en tillfällig yta växlar upp och etablerar en permanent butik.

– Vi ser en stor efterfrågan från varumärken att vara en del av Westfield Mall of Scandinavia. Som team arbetar vi aktivt med att bygga framtidens handels- och mötesplatser med hållbarhet som ledstjärna. Därför är vi stolta att kunna erbjuda våra kunder en ännu större bredd och något utöver det vanliga med tillskott av upplevelser genom Youseum, XS Toys för våra familjer, JD sports nya flagskeppsbutik, och ett utökat utbud för framtidens hållbara bilägande genom XPENG och Eways, säger Louise Ryning, Director of Operations, Unibail-Rodamco-Westfield.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Glädjerus på börsen – men en åker ner i källaren

Ett bolag fallit hela 16 procent under torsdagen. Men åtta bolag upp mer än 7 procent.

Bostadsutvecklare varslar 15 procent av arbetsstyrkan

Uppgifter till FV: Närmare 40 anställda berörs.

Hyr takvåning om 2.600 kvm

Två tredjedelar av den stora projektfastigheten på östra Kungsholmen är nu uthyrd.

Årets affärskonsult 2022

”Det är smickrande, så klart”. Jobbat med fastighetstransaktioner i 20 år.

Zlatan Ibrahimovic köper på Östermalm igen

FV berättar detaljerna. Hela 55 procents värdeuppgång på tre år. Snabb affär.

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Kraftigt lägre försäljning men starkt resultat från JM

Försäljningen vek kraftigt i slutet av året men bolaget lyckades hålla uppe resultatet bra – höjd utdelning föreslås.

Hit flyttar JM:s nya HK

Avtal om en 6.500 kvm i nytt kontorsprojekt. FV berättar om förändringen.

JM och Fabege i stor affär

Möjlighet att skapa 450 lägenheter i ”bortglömt område” som ka bli populärt.

Förvärvar vid Tegnérlunden

Affär i Stockholms innerstad.

Tillbaka till förstasidan