EY bantar vid flytt till nybyggt i Jönköping

EY flyttar sitt kontor i Jönköping till kommunalt ägda kontorsprojektet Science Park Towers. Genom flytten minskar EY även sin lokalförhyrning, från 1.520 kvm till 970 kvm, en minskning med 36 procent.

Bolaget lämnar en rumslösning för att istället jobba aktivitetsbaserat.

JLL var rådgivare åt EY.

EY flyttar ifrån fastigheten Apoteket 6 på Östra Storgatan 17 som ägs av Regio.

– För EY är flytten en fantastisk möjlighet att få vara med och skapa framtidens mötesplats här i Jönköping. Hållbarhet och innovation är viktiga hörnstenar i byggprojektet och det rimmar väl med vår egen verksamhet. Jag är mycket glad att våra medarbetare i Jönköping ska flytta till nya lokaler som har en tydlig hållbarhetsinriktning, säger Carolina Birch, kontorschef och partner på EY.

Kontorsfastigheten Science Park Towers ägs av Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling AB (JKPG Fast). Byggnaden kommer att bestå av fyra torn i olika höjder, som högst 15 våningar, fördelat på 13.000 kvm lokaler. Byggnaden ska slå klar våren 2023,

Kontorsflytten innebär att EY kommer vara i framkant när det gäller att modernisera och digitalisera arbetssättet. EY har en hybrid arbetsmodell där medarbetare uppmuntras att hitta den perfekta mixen av arbete på kontoret, hos kund, hemma eller på annan plats. Hur arbetsveckan läggs upp styrs utifrån individuella preferenser, kundbehov, team och arbetsuppgifter.

– Vår hybrida arbetsmodell innebär att varje medarbetare själv bestämmer var och när de arbetar bäst. Vi kommer att kunna utforma lokalerna efter våra egna behov, vilket bland annat innebär att lokalerna stödjer digitalisering och flexibilitet på ett bättre sätt än tidigare. På vårt nya kontor kan vi jobba på ett sätt som ökar samverkan och erfarenhetsutbyten mellan våra medarbetare, säger Joakim Falck, partner på EY.

Science Park Towers I Jönköping.

Science Park Towers ligger mitt i city och det kommer finnas alltifrån restaurang och lounge till konferensanläggning och takterrass. Det är även nära till universitetet vilket också är viktigt för EY.

– Vi rekryterar varje år många nya medarbetare direkt från högskolor och universitet. Nu kommer vi sitta i ett nav där studenter kan möta entreprenörer, företag och resten av näringslivet. Vi kommer närmare studenterna och universitetet där många av våra framtida medarbetare finns, avslutar Carolina Birch.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan