Brinova köper för 275 mkr i Skåne

Brinova Fastigheter, med Backahill och Balder som största ägare, har förvärv av två fastigheter i Skåne.Den ena är fastigheten Kvadraten 1 i Bjuv och den andra är Rosmarinen 34 i Helsingborg. Priset är 275 miljoner kronor. Säljer gör bolagets tredje största aktieägare.

Fastigheterna tillträds i samband med att byggnaderna är slutbesiktigade och hyresgästerna är inflyttade. Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 275 Mkr. Förvärvet är att betrakta som närståendetransaktion och beslut om förvärv godkändes av Brinovas bolagsstämma i juli 2018. Säljer gör bolaget Er-Ho Fastigheter Aktiebolag som är Brinovas tredje största aktieägare.

Fastigheten Bjuv, Kvadraten 1, med en uthyrningsbar bostadsyta om cirka 2.400 kvm, innefattar 28 bostadslägenheter samt ett LSS-boende om 6 lägenheter. Fastigheten är belägen centralt i Bjuv, nära tågstationen. Beräknade hyresintäkter uppgår till 4 mkr och tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2019.

Fastigheten Helsingborg, Rosmarinen 34, belägen i Mariastaden, med en uthyrningsbar bostadsyta om cirka 5.500 kvm, innefattar 77 bostadslägenheter och underjordiskt garage med 65 platser. Beräknade hyresintäkter uppgår till 11 mkr och tillträde beräknas ske under det fjärde kvartalet 2019.

Vd Per Johansson kommenterar tillträdet:

– Fastigheterna blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj, där fokus ligger på bostäder och samhällsfastigheter. Brinova breddar sin närvaro till orter där ambitionen är att verka med en stark lokal närvaro. Fastigheterna är helt nybyggda och kan förvaltas med befintliga resurser, vilket leder till en kostnadseffektiv förvaltning.

Största ägare i Brinova Fastigheter är Backahill (familjen Erik Paulsson) och Balder (som kontrolleras av Erik Selin). Duon kontrollerar tillsammans mer än hälften av både rösterna och kapitalet. Tredje största ägare är familjen Hofmann via bolaget Er-Ho Fastigheter Aktiebolag med bas i Löddeköpinge.

Fler Nyheter från förstasidan

Viktigt med järnkoll på kostnader och skatt

Nytt avsnitt från Realplay visar på stora möjliga kostnadsbesparingar och skattebesparingar i byggprojekt genom bättre framförhållning och kontroll.

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Tillbaka till förstasidan