Bredden, tidigare känt som Infracity, i Upplands Väsby.

Alecta lanserar Park Side om 30.000 kvm i Bredden

Alecta har lyckats pressa ner den höga kontorsvakansen i Bredden i Upplands-Väsby till 30 procent. Nu gör bolaget, med Colliers hjälp som uthyrare, en ny satsning och lanserar konceptet Park Side.

Alecta köpte loss Bredden från Revelop (då Profi) hösten 2019 i en storaffär. Bolaget hade då sedan några år haft en ägarandel om 33 procent.

Kontors- och handelsområdet är en av Alecta Fastigheters största tillgångar. Bredden innehåller totalt cirka 190.000 kvm lokaler, bland annatNordens största konferenshotell Scandic Infracity. Fastigheten förvaltas av Revelop.

Nu tar parterna nästa steg i utvecklingen av kontorsbyggnaderna med nya konceptet Park Side. Fastighetsvärlden kan berätta att det handlar om totalt 30.000 kvm lokaler som omfattas av konceptet. Det rör två byggnader, hus 68 och 74 – som finns på varsin sida om den höga hotellbyggnaden. Alecta har pressat ner vakansgraden sedan köpet och den är nu på cirka 30 procent.

Park Side koncept skapar, enligt Alecta, ett toppmodernt All-Inclusive-hus för dem som ställer höga krav på service, tillgänglighet och vill ha en härlig omgivning till sitt kontor. Här har man nära till allt man behöver för ett välbalanserat arbetsliv: Grönska, träningsmöjligheter, restauranger och handel.

– Vi vill att våra hyresgäster ska trivas och må bra i ett kontor som främjar utveckling, effektivitet, kreativitet och välmående. Därför erbjuder vi ett brett utbud av kontorslokaler, i olika storlekar och med olika lösningar med all tänkbar service i det direkta närområdet, säger Anders Nyström, affärsområdeschef på Alecta Fastigheter.

I Park Side finner man en reception med flertal conciergetjänster, café, lounge, restaurang, coworking, gym och även hunddagis, samt en modern konferensanläggning som verkligen överraskar och verkligen är något utöver det vanliga mötes- och mässhallar.

Uthyrningsuppdraget i Park Side som en del av Bredden har gått till Colliers.

– Vi har fått äran att tillsammans med Alecta Fastigheter och Revelop utveckla platsen och skapa attraktiva kontor. Drivkrafterna har varit att möta marknadens nya behov för kontor där det inte längre bara handlar om väggar och tak utan även miljön och servicen som finns utanför sitt kontor, säger Marie Meyer, head of leasing, Colliers Sverige.

Kontorslokaler i Park Side.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

ByggVesta säljer till EQT Exeter i Flemingsberg

Gör första bostadsaffären i Sverige.

Tillbaka till förstasidan