Ny stor utredning efterlyser fler koncept. I en omfattande rapport, framtagen av Optimal och City i Samverkan, har restauranglivet i Stockholms innerstad kartlagts. Syftet med studien har varit att kartlägga dagens utbud och utvecklingspotentialen.
Fastighetsvärlden kan berätta att rapporten visar att innerstaden har ett relativt brett utbud gällande pris, kök och storlekar – men att det är något ensidigt med liknande koncept och att det behövs fler aktörer.
I rapporten pekas även fyra geografiska områden ut där det finns god potential för ytterligare etableringar: Sveavägen när det gäller två-tre kvarter norr om Kungsgatan, Regeringskvarteren vid Strömmen, Brunkebergstorg och del av Malmskillnadsgatan norrut samt Hötorgscity (se karta nedan).
Den inventering som Optimal gjort, efter att gått längs alla gator, visar att de mest centrala delarna av City inte attraherar F&B-alternativen (Food & Beverage). Undantag finns såsom klustreringarna i Kungshallen, Hötorgshallen och i viss mån kulturhuset. Utredningen konstaterar att utbudet i City främst utgörs av kedjekaféer och diverse snabbmatsrestauranger.
Opimal presenterar sin utredning på onsdag morgon.
Fastighetsvärlden Idag 2013-05-21