3.100 kvm matbutik till Sturegallerian

Sturegallerian AB har skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3.100 kvadratmeter i Sturekvarteret, som ska heta Sturehallen.

Sturegallerian AB skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3.100 kvadratmeter i Sturekvarteret.

Butiken kommer att vara belägen i den nedre Marmorhallen med direkt anknytning till både Marmorhallen och Östermalmstorgs tunnelbanestation. Butiken kommer att erbjuda ett mycket brett färskvarusortiment samt hög service och målet är att bli en av Stockholms främsta matbutiker.

I dag saknar Stockholm city och nedre Östermalm en större matbutik, och den blivande Sturehallen kommer, enligt Sturegallerian, att bli ett välkommet tillskott för såväl de många boende i området som de 4.600 personer som kommer att arbeta i det nya Sturekvarteret.

– Vi är mycket glada över att nu skrivit avtal för nya Sturehallen med en av Sveriges främsta handlare. Det har varit en lång process och intresset för att driva en klassledande livsmedelsbutik i Sturekvarteret har varit överväldigande. Det var ett tufft val men vi känner oss säkra på att vi valt den person som både kommer att driva den bästa butiken och tillföra mest till Sturekvarteret, säger Andreas Philipson, projektdirektör för Sturekvarteret.

Han fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med det starka inledande intresse vi mött från hyresgäster för lokaler i det nya Sturekvarteret inom handel, kontor och restauranger. Med det här avtalet tar vi ett stort första steg mot vår vision att skapa ett Stureplan som ytterligare stärker sin position som Stockholms nav under de kommande 100 åren.

FV saknar kännedom om vilken handlare som ska flytta in i Sturegallerian, och enligt Andreas Philipsson kan man ännu inte gå ut med vilken aktör det gäller.

Fastighetsägare är ADIA.

Den matbutik som i dag finns i anslutning till tunnelbanan, T-Jarlen, kommer som tidigare planerat att stänga i samband med renoveringen och utvecklingen av Östermalmstorgs tunnelbanestation. Andreas Philipsson, skriver i en kommentar tilL FV att ”vi för sedan en tid en dialog med T-Jarlen om framtiden”.

Inga av Östermalmstorgs befintliga tunnelbaneuppgångar kommer att stängas, utan uppgången i nedre Marmorhallen tillkommer för att de 46.000 människorna som jobbar i kvarteret ska ha ”kunna gå torrskoda till jobbet”, fortsätter han.

Sturegallerian, Marmorhallarna.
Butiken kommer att vara belägen i den nedre Marmorhallen med direkt anknytning till både Marmorhallen och Östermalmstorgs tunnelbanestation. Illustration: Sweco Architects
T-Jarlen ska läggas ner. Butiken kommer som tidigare planerat att stänga i samband med renoveringen och utvecklingen av Östermalmstorgs tunnelbanestation. Fastighetsägaren för sedan en tid en dialog med T-Jarlen om framtiden. T-Jarlen har funnits som livsmedelsbutik sedan 1969, dessförinnan var det till hälften snabbmatsrestaurang och hälften livsmedelsbutik. 1989 öppnade butiken i det format den har idag. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Storägare får ta större delen av Nivikas emission

Garantier utnyttjas för 41 procent av emissionen på drygt en halv miljard.

Arnhult säljer nästan allt

Säljer sju i en kommun. FV berättar vad som ingår i transaktionen och vad som återstår i beståndet.

Ica till Sturegallerian

Ica Sturehallen tar plats i nedre Marmorhallen i centrala Stockholm.

Microsoft köper fastighet för 320 miljoner

Planerar stor satsning.

Nära köpa för 270 miljoner

Icke bindande avtal för tio fastigheter.

Matjätte köper restaurangkedja i Stockholm

Har i dag sex enheter om 4.959 km. Restaurangkonceptet efterfrågas av fastighetsägare. Vill växa i Sverige.

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier

Förvärvat i områden som som präglas av socioekonomiska utmaningar.

2023 års vinnare i Sweden Green Building Awards

10 vinnare utsedda.

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Affär för 340 mkr – har varit med sedan Odd Molly

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Hyllie Terrass: Foto: Viktor Holm

Skanska avyttrar Hyllie Terrass för 730 miljoner

Femte affären till nya bolaget. Summerar drygt 5 miljarder kronor.

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan