13 nya butiker och koncept på Väla i höst

Skandia Fastigheter fortsätter att förnya på stora Väla utanför Helsingborg. 13 nya butiker och koncept öppnar i höst. De kommande veckorna innehåller en rad nya etableringar, av koncept som Lakritsfabriken, Brothers, Hemtex, Lyle & Scott och Thansen.

Det är glädjande att intresset för Väla som handelsplats är fortsatt starkt, och vi har även många förfrågningar från både nationella och internationella aktörer som vill etablera sig hos oss. Vi ser också att våra besökssiffror håller sig på en hög och jämn nivå, trots att omvärlden är lite orolig just nu, säger Niklas Blonér, Välas centrumchef.

Nu i oktober öppnar Lakritsfabriken sin butik på Väla, då man tar plats i gångstråket mellan entré 2 och entré 6. Lakritsfabriken är en växande lokal aktör som hoppas kunna fortsätta sin expansiva utveckling genom att erbjuda sin premiumlakrits även till Välas besökare.

Under oktober gör även herrmodekedjan Brothers comeback på Väla efter ett par års frånvaro. Kedjan gör en nysatsning efter pandemiåren och etableringen på Väla blir den första nya butiken på några år. Den nya butiken ligger mellan entréerna 2 och 3.

Lagom till Black Friday räknar den danska butikskedjan Thansen att kunna öppna sin nya butik på Väla ute på Väla Volym. Thansen, som säljer biltillbehör och fritidsartiklar, siktar på att etablera sig på den svenska marknaden och ser Väla som en strategiskt viktig plats att inleda satsningen på.

Senare i höst kommer besökarna på Väla även att mötas av nya Hemtex som ligger i gången mellan entréerna 1 och 6 . En annan nyhet är att det klassiska klädmärket Lyle & Scott öppnar en egen butik på Väla, i gången mellan entréerna 1 och 2.

Nyligen öppnade den klassiska modekedjan Vero Moda sin nya butik på Väla. Butiken ligger i gången mellan entréerna 1 och 6, där man erbjuder trendigt och prisvärt mode till en kvinnlig målgrupp.

Det schweiziska chokladmärket Lindt öppnade i augusti sin premiumbutik vid entré två på Väla. Här erbjuder de 300 olika chokladprodukter ur sitt exklusiva sortiment.

I slutet av augusti var det premiär för H&M Home på Väla, i direkt anslutning till H&M-butiken vid Gamla torget. Det populära heminredningskonceptet är en integrerad del av den nya, uppfräschade H&M-butiken.

Under sensommaren gjorde kosmetikkedjan LUSH entré på Väla. LUSH erbjuder ekologiska kosmetikaprodukter som badbomber, tvålar, duschprodukter och solida schampokakor. Man försöker göra världen lite grönare genom att bland annat erbjuda förpackningsfria alternativ. Butikken ligger mellan entréerna 4 och 5.

Bland nyheterna finns även flera olika pop-up butiker. Här kan nämnas kaffekonceptet Fogarolli som har parkerat sin lilla röda kaffebil på ytan vid Åhléns, S&C Hype som erbjuder kläder och sneakers av premiummodell samt Autogruppen som marknadsför sitt nya elbilskoncept AIWAYS. S&C Hype och Autogruppen ligger i gångstråket vid entré 5.

På restaurangfronten har både Bastard Burgers och det mexikanska konceptet Zocalo öppnat enheter på Väla. Bastard är en av Sveriges snabbast växande hamburgerkedjor medan Zocalo är ett nytt mexikanskt fast food-koncept. Bastard ligger vid entré 3 och Zocalo vid entré 6.

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan