CA Fastigheter säljer till Estea i Västberga

Annons

Affär i södra Stockholm. CA Fastigheter AB har idag sålt bolaget KB Vreten 12 Stockholm innehållande fastigheten Stockholm Vreten 12 belägen i Västberga med adress Västberga Allé, sju kilometer sydväst om centrala Stockholm. Köpare är Estea Fastigheters dotterbolag Estea Sverigefastigheter 2 AB. Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance.

Fastigheten har det senaste året renoverats och utvecklats i sin helhet och utgörs idag av kontor, utställning och lager med främsta hyresgäst Bukowski Markets som förhyr 70 procent av fastigheten. Total uthyrningsbar yta uppgår till 8.400 kvm och allt är uthyrt. Avtalet med Bukowskis sträcker sig i drygt 4 år, säljaren lämnar hyresgaranti på den vakanta ytan i 2 år. Beräknade årliga hyresintäkter uppgår till ca 7,9 miljoner kronor.

Fastigheten uppfördes under 1950-talet och har ända till för något år sedan använts av Bernats Bil för försäljning och service av bilar, främst av märket Mercedes.

Johan Damne.
Johan Damne.

– Generellt vill vi utöka vår fastighetsportfölj i Stockholm men när vi nu utvecklat denna fastighet åt Bukowskis samtidigt som marknaden för fastigheter bedöms som mycket gynnsam valde vi trots detta att sälja, säger CA Fastigheter AB:s VD Johan Damne i en kommentar.

– Vi kommer fortsätta att aktivt söka efter investeringsobjekt i Stockholm för att utöka vår verksamhet med såväl projekt- som förvaltningsfastigheter. Inriktningen är en blandad portfölj med såväl bostäder som kommersiella fastigheter i hela Stor Stockholmsområdet, fortsätter Johan Damne.

David Ekberg, transaktionschef vid Estea:

– Stockholm är Sveriges tillväxtmotor och Västberga är ett av de mest dynamiska industriområdena i staden. Förvärvet känns mycket intressant, inte minst med tanke den utvecklingspotential som finns på den vakanta ytan.

Estea Sverigefastigheter 2 AB äger sedan tidigare Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler och vård- och utbildningslokaler, samt fyra handelsfastigheter i Motala. Bolagets Kapitalandelsbevis är upptagna till handel på NDX Börsen.

CA Fastigheter AB är en familjeägd fastighetskoncern som idag drivs av tredje generationen. Koncernen bedriver idag främst fastighetsförvaltning av eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen omfattar mer än 650.000 kvm, är indelad i åtta regioner med kontor på åtta orter i Sverige: Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Lomma, Malmö, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.

Fastighetsvärlden Idag 2015-04-15

Bukowski4_Vreten12

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

20-miljardersbolag öppnar för notering

FV berättar att Stockholmsbörsen kan få påfyllning.

Vasakronan stoppar plan på stor rivning

”Det var ett modigt beslut som vi är stolta över och som har visat sig vara mer rätt för varje dag som går”.

Jubel: Sänker räntan

Beskedet som stor del av fastighetsbranschen väntat på. Läs flera kommentarer. Första sänkningen på 3.018 dagar.

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan