PP i överraskande köp i Stockholms innerstad

Annons

Förvärvar från Diligentia – ska satsa på kommersiella fastigheter. PP Pension Försäkringsförening har ingått avtal med  Diligentia om förvärv av de två kontorsfastigheterna Adonis 17 och Munklägret 24. Båda fastigheterna är centralt belägna i strategiskt attraktiva lägen i Stockholm, på Sveavägen 66 respektive Hantverkargatan 11 A-C. Förvärven omfattar en total uthyrningsbar yta på 14.500 kvm. Leimdörfer var rådgivare till Diligentia vid försäljningen.

I syfte att öka diversifieringen i föreningens fastighetsportfölj, som historiskt har bestått av en hög andel bostadsfastigheter, tog PP Pensions styrelse under hösten 2010 ett inriktningsbeslut att öka inslaget av kommersiella fastigheter.

– Förvärven av Adonis 17 och Munklägret 24 är i linje med vår strategi att komplettera PP Pensions bostadsfastigheter med noga utvalda kommersiella objekt. De båda fastigheternas sinsemellan olika egenskaper gör att de passar väl in i vår filosofi att bygga en balanserad portfölj, säger Viveka Ekberg, VD PP Pension.

– Med de två nyförvärven i fastighetsportföljen räknar vi med att PP Pension får en något förändrad fördelning mellan direktavkastning och värdeförändring, vilket är bra för den långsiktiga avkastningen. PP Pensions inriktning mot fastighetsinvesteringar i Stockholm och Malmö/Lund, två av Sveriges kanske mest expansiva regioner, bedömer vi är intressant för våra kunder, säger Cecilia Thomasson Blomquist, kapitalförvaltningschef PP Pension.

Markus Pfister, fastighetschef Kontor på Diligentia:

– Försäljningen avser två färdigutvecklade fastigheter i beståndet och möjliggör nya investeringar i våra övriga fastigheter

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Tillbaka till förstasidan