Faksimil ur magasinet Fastighetsvärlden nr 10/2015.

Entré i Malmö nästan helt uthyrt

Trianon hyr ut en yta om 1.440 kvm till kampsportsgym och idrottsskadeklinik i Entré i Malmö, vilket ger en uthyrningsgrad på 98 procent. Därmed har Trianon fyllt upp den stora fastigheten som nästan var spöklikt tom när den förvärvades från tyska Commerz Real.

Annons

Olof Andersson har sedan Trianon förvärvade Entré 2017 lovat att fylla upp ytorna, och i en intervju med FV 2018 trodde han att det skulle vara helt uthyrt det året. Men nu börjar man alltså närma sig 100 procent.

– Vi är nästan där. Initialt 2017 var jag mer optimistisk och trodde att det skulle fortare än vad det har gjort – jag tycker allting alltid går för sakta. Men vi är väldigt glada över att vi närmar oss målet, säger Olof Andersson till Fastighetsvärlden.

Nu har Trianon tecknat ett sjuårigt hyresavtal med DCL Sports Management AB, som kommer att hyra 1.440 kvm i fastigheten Uno 5 i Entré i Malmö med inflyttning i januari 2024. I lokalen kommer hyresgästen Redline Training Center & Physioline Idrottsklinik bedriva en kombination av kampsportsgym och fysioterapi. Med det nytecknade avtalet uppgår nu uthyrningsfrekvensen i Entré till 98 procent.

Redline Training Center är en av Europas största kampsportsanläggningar för barn, ungdomar, atleter och motionärer inom brasiliansk Jiu-Jitsu, NoGi, boxning, thaiboxning och MMA. Nu spetsas konceptet genom ett samarbete med sjukgymnaster specialiserade inom idrottsmedicin hos Physioline Idrottsklink. Verksamheten har över 1.000 medlemmar.

Trianon köpte Entré för 400 miljoner kronor av tyska Commerz Real, vilket ansågs som en av de sämsta fastighetsaffärerna i Sverige, för säljaren, med ett värdefall på cirka 75 procent.

Att Entré inte längre skulle vara ett köpcentrum när Trianon tog över var Olof Andersson tydlig med vid förvärvet.

–  Vi sa ju att det var ett misslyckat köpcentrum och att det i framtiden inte längre ska vara det. Det ska vara bostadsnära handel, upplevelser, aktiviteter, kultur och samhällsservice. Nu börjar den visionen bli verklighet, säger han.

Enligt Olof Andersson rör en stor andel av förhyrningen samhällsservice med Malmö stads gymnasieförvaltning, stadens servicecentrum, Region Skånes Folktandvård, en vårdcentral, Evidia Röntgen och en plastikkirurg som hyresgäster. Utöver det finns bland annat Systembolaget, apotek, matbutik och restauranger och nöjesutbud i huset. Entré har en total yta om 40.000 kvadratmeter.

– Entré var en fastighet vi egentligen inte ville ha, till ett pris vi inte kunde motstå. Vi köpte för 400 miljoner kronor, vilket motsvarar 10.000 kvadratmetern – uthyrningsgraden låg på 48 procent. Vi har självklart investerat i huset och gjort hyresanpassningar, men det har ju varit en god affär för Trianon och är en god affär.

Att Entré inte fungerade som köpcentrum tror han beror på att man har överinvesterat i handelsytor, vilket leder till att alla inte kan överleva och då behöver man konvertera till något annat.

– Det här är ett hållbart sätt att konvertera ytorna till samhällsservice i stället för att bygga nytt, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Metropole, The Node, Ellipsen, Sergel

Avicii-kapital in i satsning på coworking

Berättar för FV om satsningen och att bolaget i gengäld ska sätta fart på kultursatsning i hjärtat av Stockholm.

Fick sparken som vd – går till skandalomsusat bolag

Flera höga tjänstemän har lämnat bolaget på kort tid.

Inleder ny stor satsning – värvar två från konkurrent

Stort konsultbolag gör inbrytning inom nytt segment. FV berättar om framtidsplanerna.

LKF Lund 1000 bostäder

Vill bygga 1.000 bostäder i Lund

Stort stadsutvecklingsprojekt i norra Lund. Samarbete med flera aktörer.

Norra Sundskajen, Malmö

Bilder: Så kan Ön byggas ut med 250 bostäder

Riksbyggen vill tillsammans med Sundprojekt bygga 250 bostäder i elva nya bostadshus  på Ön.

Stänger hos Hufvudstaden bredvid NK

Två stora butikslokaler snart tomställda mitt i Stockholm.

Sagax räddar kvar större hyresgäst

Förlänger och totalrenoverar. Varit hyresgäst i snart 20 år.

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Klart: Dom i hovrätten mot fd Baldertoppar – ändrar

Alla elva överklagade tingsrättens dom. Nu har en lätt oenig Svea hovrätt meddelat sin dom. 1.453 dagar efter att toppduon anhölls.

Tillbaka till förstasidan