Plantagen öppnar stor pop-up i Sickla

Under våren slår Plantagen upp dörrarna till en 1 800 kvadratmeter stor popup-butik hos Atrium Ljungberg i Sickla. Den nya butiken öppnar i april och kommer att ha ett brett sortiment med betoning på säsongsprodukter.

Annons

Plantagen har idag 43 butiker i Sverige, och har sedan tidigare kompletterat med pop-up butiker. I april öppnar Plantagen en 1.800 kvadratmeter stor pop-up i Sickla. Butiken kommer ha ett brett sortiment med allt från plantor till trädgårdsredskap med betoning på säsongsprodukter.

– Sicklas strategiska läge är helt rätt för oss, med närhet till många trädgårdsintresserade husägare i Nacka. Att finnas i ett sammanhang bland andra butiker med stort fokus på hem, heminredning och trädgård är något vi värdesätter. Vi är glada över att lära känna alla Sicklabor och hoppas att pop-up satsningen ska bli starten på en långsiktig närvaro i området, säger Gunstein Hansen, eiendomsdirektør på Plantagen.

Exempel på andra hem- och trädgårdsaktörer i Sickla är Smart Garden Store, ett butikskoncept för den senaste tekniken inom trädgårdsskötsel med stort fokus på bland annat robotgräsklippare. Moogio erbjuder solskyddslösningar såsom markiser, persienner och gardiner till både bostäder och arbetsplatser. I Sickla finns även Ikea planeringsstudio och ett flertal köksleverantörer såsom Marbodal och Ballingslöv samt inredningsbutiker som Svenssons i Lammhult.

– Vi ser verkligen fram emot att Plantagen öppnar en pop-up här. Sickla är en snabbt växande stadsdel där det byggs både nya bostäder och arbetsplatser. Det finns en stark köpkraft i Sickla med omnejd och vi ser ett stort intresse från olika aktörer inom trädgård, hem och inredning att etablera sig här, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef leasing på Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa. Idag finns cirka 400 företag etablerade i Sickla och 8.000 arbetande. Fram till 2030 väntas Sickla växa med ytterligare 7.000 kontorsarbetsplatser och 1.500 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

20-miljardersbolag öppnar för notering

FV berättar att Stockholmsbörsen kan få påfyllning.

Vasakronan stoppar plan på stor rivning

”Det var ett modigt beslut som vi är stolta över och som har visat sig vara mer rätt för varje dag som går”.

Jubel: Sänker räntan

Beskedet som stor del av fastighetsbranschen väntat på. Läs flera kommentarer. Första sänkningen på 3.018 dagar.

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan