Sophia Vikström.

Sophia Vikström får toppjobb vid Riksbyggen i väst

Sophia Vikström är ny marknadsområdeschef för Riksbyggen fastighetsförvaltning Väst där hon blir ansvarig för 160 anställda.
Vikström var tidigare kommundirektör vid Grästorps kommun, en tjänst hon fick sparken ifrån.

Annons

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och har två kontor inom marknadsområde Väst, i Göteborg och Borås.

– Det känns väldigt roligt att få förtroendet leda och utveckla ett expansivt marknadsområde. I marknadsområdet Väst ingår Göteborg och Borås som är två oerhört starka motorer i Västra Götalandsregionens utveckling. Att dessutom få förmånen att vara med att utveckla Riksbyggens värderingstyrda arbete och stora engagemang i hållbarhetsfrågor känns extra roligt, säger Sophia Vikström.

Sophia Vikström har mer än 20 års ledarerfarenhet från den kommunala världen, där hon i oktober 2022 fick sparken från tjänsten som kommundirektör i Grästorps kommun efter en kort anställning, samt kommunala chefsjobb i Orust kommun, Mellerud kommun och Vänersborg kommun. Hon har även erfarenhet från pappersindustrin.

– Tillsammans med ledarskap är hållbarhet och samhällsutveckling, att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället genom att skapa attraktiva och hållbara livsmiljöer är mina starka drivkrafter, Sophia Vikström.

Som marknadsområdeschef blir Sophia Vikström för en organisation med cirka 160 personer. Marknadsområde Väst har två lokala kontor, Göteborg och Borås och är ett av landets största marknadsområden inom Riksbyggen. Med stigande energipriser har efterfrågan på tjänster för att minska energianvändningen ökat bland bostadsrättsföreningarna.

– Riksbyggen har en stark position inom hållbarhet och har många olika tjänster som både är bra för klimatet och för våra uppdragsgivares plånböcker. Till exempel den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 som med AI-teknik minskar värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare, berättar Sophia Vikström.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen ca 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på cirka 430 orter runt om i landet.

Fler Nyheter från förstasidan

20-miljardersbolag öppnar för notering

FV berättar att Stockholmsbörsen kan få påfyllning.

Vasakronan stoppar plan på stor rivning

”Det var ett modigt beslut som vi är stolta över och som har visat sig vara mer rätt för varje dag som går”.

Jubel: Sänker räntan

Beskedet som stor del av fastighetsbranschen väntat på. Läs flera kommentarer. Första sänkningen på 3.018 dagar.

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Tillbaka till förstasidan