De fem vinnande KTH-studenterna.

Stor vinst för KTH-studenter

En kvintett KTH-studenter har i Kanada vunnit en internationell casetävling inom fastighetsutveckling. Prissumman för vinsten var över 10.000 kanadensiska dollar

Annons

Med motiveringen ”ett byggnadskoncept som vi kan börja med imorgon”, slutade KTH Real Estate Clubs case-team på första plats vid den årliga Undergraduate Real Estate Case Competition (URECC) som arrangeras av University of Guelph, som ligger väster om Toronto.

Förstaplatsen markerar Kungliga Tekniska högskolans mest framstående prestation i någon internationell fastighetstävling, uppger KTH Real Estate Club. Utöver prestationen belönades teamet också med ett extra pris för ”bästa marknadsanalys.”

Det vinnande laget bestod av KTH-studenterna, Lina Nyman (1:a året), Svante Forsmark (2:a år), Bella Franzén (3:e år), Petter Bergkvist (3:e år) och Alexander Smolentsev (3:e år).

Under ärendet utmanades teamet att analysera ett potentiellt förvärv av en utvecklingsplats belägen i Brampton, Ontario, nära Toronto. Teamet fungerade som en utvecklingsgrupp som ska lämna ett bud till Ämnesmarkerna. Deras uppgift var att skapa en genomförbar (juridiskt, fysiskt och ekonomisk) utvecklingsplan som skulle resultera i det högsta budpriset.

Det tävlande laget (Blue Sky Real Estate) föreslog ett koncept för blandad användning med två torn. Den ena bestod av bostadsrätter och den andra innehöll hyresrätter. På markplan bestod utrymmet av butiksenheter. Byggnaden är anpassad för den lokala efterfrågan och bevarar den lokala arkitekturen.

– Teamet arbetade med ärendet vid sidan av studier och jobb i över en månad. De fick utstå en svår period med tentor samma vecka som deadline för ärendet. Deras hårda arbete gjorde denna prestation välförtjänt! säger Alex Andersson, vice president för KTH Real Estate Club.

Rendering som genomfördes.

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan