Projektet Origo i Solna strand, strax söder om Swedbanks huvudkontor.

Bilder: Hotellinspiration – så blir Humlegårdens Origo

Humlegårdens nya kvarter Origo, om 50.000 kvm lokaler i Solna strand ska bli en ny mittpunkt i området. Service- och tjänsteerbjudandet har utvecklats av Humlegården tillsammans med Spik Studios.

Annons

Spik Studios står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House på Lidingö och Steam Hotel i Västerås.

Origo sträcker sig över totalt 50.000 kvm. Där erbjuds nu lokaler från 345 kvm upp till 18 000 kvm, med inflyttning hösten 2023. 18.000 kvm är första etappen och den är byggstartad på kalkylerad spekulation utan att några hyresgäster kommunicerats. Därefter väntar fler etapper för att nå totalt 50.000 kvm.

Med inspiration från hotellvärlden erbjuds service, hälsa och avkoppling sida vid sida med innovativa kontor och flexibla miljöer för möten och arbete.

– I arbetet med Origo vill vi utmana normen för upplevelsen av ett kontor. Vi ser en stor efterfrågan på tjänster och service som ger kunderna flexibilitet, det är ett grundkrav idag. I Origo har vi tagit ett steg längre och tänker att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, genom tillgången till ett gemensamt entréplan som innehåller massor med service och härliga miljöer. Vi vill skapa en destination som bjuder på omsorgsfullt designade miljöer där vi tänkt på alla delar i upplevelsen. Platser för arbete, möten, hälsa och avkoppling, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Origo Playground. Illustrationer: Walk the Room

På det gemensamma entréplanet finner man Open Workspace. En Community Manager ansvarar för servicen på plats. Här får man tillgång till sociala ytor, arbetsplatser och olika typer av mötesrum. Origo erbjuder en bred palett av mötes- och konferensrum, för såväl små som stora sammankomster. Alla utrustade med modern teknik och inspirerande inredning.

Origo Terrace.

Tre centrala funktioner är Creative Studio, Origo Cinema och Origo Playground. Creative Studio är designat för att kunna vara föränderligt och byta skepnad och anpassas efter behov. Här kan man spela in podcasts, använda rummet som foto- och filmstudio eller bara som ett mötesrum som främjar kreativitet. Origo Cinema är som namnet antyder perfekt för filmvisningar och presentationer i en intim miljö. När man behöver fylla på med energi kan hyresgästerna besöka Origo Playground. Här finns biljard, shuffle och sällskapsspel samt en scen som gör det möjligt att arrangera event.

Origo Terrace.

På taket ligger Origo Rooftop. En grön oas med orangeri och flexibel möblering, som gör att platsen även lämpar sig för event.

– Gemensamt för flera av våra kunder är att man söker flexibilitet, som gör det möjligt att nyttja andra miljöer utöver kontoret eller lägga till tjänster när behov uppstår. Vi vet även att det är viktigt för alla verksamheter att kontoret också är en riktigt attraktiv plats för alla medarbetare. Ett ställe där man vill vara och som bjuder på ett intressant sammanhang. Därför har vi laddat Origo med olika typer av sociala miljöer, som till exempel Origo Cinema, Origo Playground och Origo Rooftop, berättar Anna Kullendorff.

Origo Playground.

Lisa Krogstad, Inredningsdesigner och projektledare på Spik Studios:

– Syftet med vårt fokus på föränderlighet är att det aldrig ska gå ur tiden, stagnera eller kännas oinspirerande. En miljö för dig som gillar att vara med där det händer – när det händer, helt enkelt. Det som ena månaden är en pop up-butik kan nästa månad vara en biograf, en podcaststudio eller varför inte en keramikverkstad? Origo kommer att vara en levande plats, med miljöer där inga detaljer lämnats åt slumpen och där man finner service utöver det vanliga,

Origo Boardrooms.

Humlegårdens satsning på Origo ska länka samman byggnaderna i de norra delarna av Solna strand. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand och har under cirka tio års tid arbetat aktivt med att utveckla, förtäta och modernisera stadsdelen. Sedan tidigare har Humlegården gjort stora uthyrningar i området till bland annat Swedbank och Arbetsförmedlingen.

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan