Skellefteå laddar för bomässa

Kommunstyrelsen i Skellefteå fattat beslut om att genomföra en fördjupad förstudie om en bomässa i kommunen. Det tänkta området för mässan är Pokerbacken i Skelleftehamn.

Annons

– ­Skelleftehamn är ett område med stor potential som vi vill utveckla på en rad områden. Här finns närheten till såväl Skellefteå centrum som till vatten och – grönområden. När Skellefteå nu befinner sig i världens blickfång vill vi ta tillfället i akt och visa vad vi kan erbjuda i form av goda livsmiljöer. En bomässa skulle vara ytterligare ett sätt att sätta såväl Skellefteå som Skelleftehamn på kartan, säger Evelina Fahlesson (S), kommunalråd i Skellefteå kommun.

Hållbarhet, innovationshöjd och gröna energilösningar kommer att prägla bomässan. Och de som i framtiden ska bo i området kommer att kunna lämna sina barn i områdets förskola, jobba från så kallade co working-ytor som går att hyra och handla i den lilla saluhall som planeras.

Beslutet i kommunstyrelsen innebär att Kommunledningskontoret och avdelningen för Samhällsutveckling i Skellefteå kommun får i uppdrag att ta fram en fördjupad presentation av syfte och mål där inriktning, finansiering samt tidsplan ska ingå. Beslutet har en bred politisk förankring.

– En bomässa och en satsning i vattennära läge är ett vinnarkoncept för Skellefteå och Skelleftehamn. Det är en fantastisk möjlighet att få visa upp framtidens hållbara boende där människan och miljön står i centrum för nytänkande smarta lösningar, säger Agneta Hansson (V), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Även oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M) är positiv till bomässan.

– Alliansen tycker att det är bra att vi nugör en djupare studie kring möjligheterna att genomföra en bomässa i kommunen. Vi välkomnar också att det är Pokerbacken i Skelleftehamn som föreslås som plats. Vi vill se fler attraktiva boendemiljöer nära vatten och vi hoppas att den expansion som nu pågår i Skellefteå ger förutsättningar att genomföra detta. Det skulle vara en bra och viktig satsning på Skelleftehamn, säger han.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

SBB håller driftnettot i balans

Har ett unikt positivt finansnetto i det senaste kvartalsresultatet.

Tillbaka till förstasidan