SLP i expansion i Mälardalen – köper portfölj om 40.000 kvm

Slättö Value Add har, genom Evolv Fastigheter, genomfört en försäljning av en portfölj med verksamhetslokaler i stadsnära lägen i Stockholm, Mälardalen och Norrköping. Köpare är SLP som siktar på vidare expansion i regionen. FV bedömer priset till drygt 700 miljoner kronor.

Annons

Tre av fastigheterna i portföljen:
• Pricken 1 – Norrköping.
• Danmarks-Kumla 14:4, Uppsala.
• Täby Kyrkby 6:24 , Täby.

Visa faktaruta

Portföljen omfattar drygt 40.000 kvadratmeter och är uthyrd till en mix av små och medelstora företag med krav på ändamålsenliga lokaler för lager.

Köpare är SLP, Swedish Logistic Property.

JLL har varit rådgivare till Slättö i transaktionen.

Portföljen består av elva fastigheter i Stockholm, Täby, Österåker, Enköping, Västerås, Uppsala samt Norrköping och har byggts upp av Evolv Fastigheter genom förvärv och projektutveckling.

Hyresgästerna inkluderar stabila och välkända bolag såsom Dahl, Ramudden, Eniva, Packsize och Re-board. Kombinationen av starka hyresgäster och stadsnära lägen erbjuder framtida potential i både hyrestillväxt och tillkommande projekt inom fastigheterna.

Fastighetssegmentet har varit rejält hett under flera år. Köpeskillingen är hemlig, men Fastighetsvärlden bedömer priset till en bit över 700 miljoner kronor.

Peter Strand, vd på SLP:

– Vi har tidigare kommunicerat att vi planerar för en ökad närvaro i Stockholm och Mälardalen. Ett första steg i den satsningen var den nyligen gjorda rekryteringen av Jesper Carlsöö och Jerker Holmgren från Corem. Det är därför väldigt glädjande att vi redan har lyckats förvärva en mycket väldisponerad fastighetsportfölj med bra logistikfastigheter och stabila kassaflöden. Det ger oss ett starkt utgångsläge för vidare expansion i regionen.

Genom transaktionen kommer Evolv Fastigheter gå in som mindre ägare i SLP.

– Det känns bra att det blev SLP som förvärvar den här delen av Evolvs fastighetsportfölj. Det är attraktiva fastigheter som passar bra in i SLP:s fortsatta satsning i Stockholm och Mälardalen, säger Lars Axelsson, vd på Evolv Fastigheter.

– Det är dessutom mycket positivt att vi fått möjlighet att gå in som delägare i SLP. Det ger oss möjlighet att vara del av ett av de snabbast växande bolagen i segmentet där vi dessutom har stort förtroende för både ledning och tillväxtstrategi, tillägger Johan Karlsson.

Bland annat förvärvar SLP fastigheten Täby Kyrkby 6:24 på Ängsvägen i Täby. Hyresgäst där är Eniva, en leverantör av isloeringslösningar.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Tillbaka till förstasidan