Jureskogs öppnade i Intersport gamla lokaler vid Gamla Ullevi den 17 december. Det är på samma långsida som Max – men i motsatt hörn.

Jureskogs vill dubbla antalet enheter under 2021

I veckan öppnade hamburgerkedjan Jureskogs sin sjätte enhet på två år. Den första i Göteborg – bara hundra meter från Max: ”Vi vill positionera oss mot Max”, säger grundaren Johan Jureskog till FV.

Annons

Johan Jureskog vill ta en allt större bit av den svenska burgarmarknaden – inom fastfood-segmentet.

Den sjätte och senaste etableringen blir den första i Göteborg. Restaurangen öppnaden den 17 december.

I Intersports gamla lokaler, om 280 kvm, vid Gamla Ullevi – en fastighet som ägs och drivs av Higab.

Lokalen ligger strax bredvid entré 2–3, intill Blåvittshopen.

Ägarnas plan inför nästa år är att kedjan ska dubbla antalet enheter.

– Vi tycker att vi är ett bra alternativ till de stora jättarna. Vi vill utmana, speciellt Max, som går ut med att de är så klimatsmarta och står för premium. Problemet med Max och McDonalds är att de har rationaliserat bort hela kärleken i tillagningen av hamburgare, säger Johan Jureskog.

Han ser sin kedja som framtidens, i relation till bjässarna.

Sedan premiären 2018, på Jakobsbergsgatan i Stockholm i en AMF-lokal, ser kedjan inte ut att expandera lika snabbt som ägarna först hoppades – om 60 enheter på tio år.

Det kommer vi nog inte lyckas med, säger Johan Jureskog till FV.

– Det tar lite längre tid. Det krävs ett sjukt engagemang att öppna och sätta en helt lokal organisationen som vi gör. Vi vill ju ha lokala förmågor i allt från restaurangchef till kock.

Konkurrensen går heller inte att bortse ifrån – och på det spökar corona.

– Stockholm har varit tufft. Det finns många bra hamburgerställen, det är inget snack. Samtidigt har till exempel Bastards och Tugg precis sålts. Jag är långsiktig. Det känns som många vill hoppa in för att tjäna några kronor. Jag som kock har en kreativ ådra och vill efterlämna ett arv. En helt ny stor kedja där miljontals människor äter årligen, säger Johan Jureskog.

Det nya målet är att öppna fem enheter per år – både i stadskärnor och för drive thru.

Den första driv thru-restaurangen öppnade i Värnamo i somras – alla restauranger längst vägarna har en standardyta om cirka 300 kvm.

I början av december meddelade bolaget att enhet nummer sju öppnar hösten 2021, i Gränbystaden, Uppsala. Ett avtal är tecknat med Atrium Ljungberg.

Enhet åtta etableras i Eskilstuna i kvartal tre 2021. FV erfar att ett kontrakt är signerat med fastighetsägaren Maxfastigheter i handelsområdet Skiftinge.

Förutom Uppsala och Eskilstuna 2021 finns långt gånga etableringsplaner för drive thru i Sundsvall samt Västerås och Nyköping.

Ägarkvartetten, bröderna Johan och Ludvig Jureskog samt Erik Thulin och Oliver Hildebrandt, är intresserad av samarbeten och tittar just på olika lägen.

– Vi samarbetar med olika fastighetsbolag och markägare beroende på var vi öppnar. Vår ambition är att bli en aktiv och integrerad del av de samhällen vi flyttar in i, ofta blir det samarbeten med lokala aktörer. Men vi diskuterar även med de större fastighetsbolagen, säger Erik Thulin.

Han fortsätter:

– Vi vill förändra synen på snabbmat och öppnar där vi tror vi kan göra skillnad. Till exempel där det finns ett Max eller en annan jätte. Vi är tålmodiga och väldigt långsiktiga, det är viktigare för oss än att det går fort. Kvalitet går före fart.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan