Johan Jureskog, kock, krögare och matentreprenör, medverkade vid Fastighetsvärldens seminarium i Göteborg. Han har ett flertal restauranger i Stockholm, har öppnat en i Lund i somras och planer för att efter årsskiftet att öppna en drive-thru i Mjölby. Flera restauranger planeras.
Johan Jureskog, som ibland kallas kött- och burgarkungen, berättade att han håller ögonen på Göteborg.
– Gärna en drive-thru i ett infartsläge. Jag hoppas även att vi hittar ett läge inne i stan för Jureskogs. Vi håller på med ett antal adresser, men inget är skrivit. Men Göteborg är jätteläskigt för en stockholmskrögare, men förhoppningsvis är tiderna annorlunda nu, sa Johan Jureskog.
Han berättade även att han tycker att det tillkommit för många restauranger, många med dålig kvalitet och svaga ekonomiska förutsättningar, under de senaste åren – över hela landet.
– Ett problem är att det läggs ner så många butiker. När handel går dåligt vänder sig fastighetsägare till restauranger. Nu är det riktigt överetablerat med restaurangstolar. Man måste göra en stor research om vem man tar in, och att aktören är långsiktig. Restaurangbranchen är bland det svåraste man kan ägna sig år.
När han som slutfråga under seminariet i Göteborg fick frågan vad han saknade i staden i restaurangväg, blev svaret:
– Göteborg behöver ett Sturehof. Ett stort ställe för fisk och skaldjur
På frågan om vad han såg för mattrender konstaterade han som vanligt att han inte gillar trender.
– Jag vill att vi tittar mer på vad vi i Sverige står för, varför måste vi alltid titta utomlands?
Johan Jureskog är krögaren bakom krogarna Rolfs Kök, AG och Jureskogs.