Archus anställer tio nya medarbetare

Archus växer med tio nya medarbetare och stärker upp både på Archus Development och Archus Arkitektur i Stockholm, Västerås och Uppsala.

Annons

Johnnie Pettersson, grundare och koncern-vd på Archus, kommenterar rekryteringarna:

– Jag är glad och stolt över våra nya stjärnor som blir ett tillskott och bra komplement till vårt härliga gäng.

De aktuella värvningarna:

Mikael Hassel är arkitekt MSA och kommer närmast från en roll som hållbarhetsansvarig på Tengbom. Hassels projekt Hälleskogsbrännan nominerades till ett av branschens mest prestigefyllda arkitekturpriser, Sienapriset 2018. Han tillträder som handläggande arkitekt på Archus Västeråskontor i februari.

Daniel Steding har anställts som ny affärsutvecklare på Archus Development i Stockholm. Han har en examen i Industriell ekonomi och organisation från KTH och bland annat arbetat med affärsutveckling på fastighetsutvecklingsföretaget Blooc. Han tillträder i oktober.

Daniel Noriega är arkitekt SAR/MSA utbildad i La Paz och tillträder som ny handläggande arkitekt på Archus Stockholmskontor i november. Noriega kommer närmast från Metod Arkitekter där han arbetat de senaste fem åren.

Pierre Sundin är mark- och VA-ingenjör och kommer närmast från WSP där ha arbetat som senior projektledare och besiktningsman. Innan dess arbetade Sundin för Uppsala kommun med ansvar för centrala projekt. Han tillträder som senior mark- och VA-ingenjör på Archus Uppsalakontor i oktober.

Hanna Axelsson är utbildad landskapsarkitekt MSA från SLU Ultuna. Hon kommer närmast från en roll som landskapsarkitekt på Sustain VR & Architecture och har tidigare arbetat på Karavan Landskapsarkitekter. Axelsson tillträder som landskapsarkitekt på Archus Uppsalakontor i oktober.

Ida Wiltfalk är designer och konstruktör och tillträder som ny handläggande ingenjör i Archus inredningsteam i Västerås. Hon kommer närmast från en tjänst på Sweco Architects. Ida Wiltfalk tillträde i september.

Suzete Timba är ny medverkande arkitekt på Stockholmskontoret. Utöver sina fem års arkitektstudier i Mozambique har hon även läst Sustainability and Urban Design på Lunds tekniska högskola. Suzete Timba kommer närmast från AIX Arkitekter. Hon tillträder i oktober.

Emma Asplund, är utbildad arkitekt vid Chalmers tekniska högskola och kommer närmast från Tyréns. Hon tillträdde som ny medverkande arkitekt på Stockholmskontoret i september.

Cindy Östman är byggnadsingenjör och BIM-samordnare utbildad vid Mälardalens Högskola. Hon tillträder en tjänst som ny byggnadsingenjör på Archus Västeråskontor i oktober.

Eliz Yosifova är nyexaminerad byggnadsingenjör från KTH. Eliz tillträder Archus Stockholmskontor i oktober.

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Tillbaka till förstasidan