Fastigheten Skären 9 i hörnet av Norrmalmstorg.

Hufvudstaden räddar kvar Vinge och påbörjar projekt i city

Hufvudstaden räddar kvar Vinge som hyresgäst vid Norrmalmstorg efter att man hittat evakueringslokaler för advokatfirman vid Stureplan, hos AFA Fastigheter. Därmed kan Hufvudstaden påbörja sitt efterlängtade projekt vid Norrmalmstorg.

Annons

Hufvudstaden startar en påbyggnad av drygt 2.600 kvm kontorslokaler i fastigheten Skären 9 i Bibliotekstan, Stockholm. Påbyggnaden omfattar två våningsplan med en strålande utsikt över Norrmalmstorg och Nybroviken. I samband med påbyggnaden sker en genomgripande totalrenovering av de befintliga ytorna och en uppgradering av tekniken i sin helhet.

Den nyrenoverade fastigheten kommer omfatta ca 12.500 kvm fördelat på 10.700 kvm kontor samt 1 800 kvm butik. Projektet påbörjas under första kvartalet 2019 och beräknas pågå i 2 år. Efter färdigställandet erbjuder fastigheten toppmoderna kontor och butiker i ett mycket attraktivt läge.

Hufvudstaden har tecknat ett långt hyresavtal med Advokatfirman Vinge som redan är en befintlig hyresgäst i fastigheten. Avtalet omfattar ca 7 .800 kvm vilket utgör 75 procent av kontorslokalerna. Vinge kommer bland annat att inta de nya ytorna längst upp och flyttar alltså uppåt i byggnaden och hyr lika stor yta som idag.

Under projekttiden flyttar Vinge till lokaler vid Stureplan och tillträder sitt nya kontor vid Norrmalmstorg i början av 2021.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden flyttar Vinge under en tid till den fastighet där Telia haft sitt huvudkontor och som ägs av AFA Fastigheter. Adressen för det tillfälliga kontoret är Stureplan 8/Sturegatan 1. Förhyrningen där är 5.800 kvm.

Fastighetsvärlden har tidigare skrivit om Hufvudstaden planer och hur det dragit ut på tiden eftersom det varit svårt att hitta evakueringslokaler till Vinge i närheten, läs mer här.

Skären 9 har varit i Hufvudstadens ägo sedan 1917. Den befintliga byggnaden uppfördes 1984 och Vinge har varit hyresgäst i fastigheten sedan dess. 1999 utökades förhyrningen med en utbyggnad på gården.

– Hufvudstaden har som målsättning att i centrala Stockholm och Göteborg erbjuda framgångsrika butiks- och kontorshyresgäster attraktiva lokaler. Advokatfirman Vinge är hyresgäst hos Hufvudstaden både i Stockholm och i Göteborg sedan lång tid tillbaka, och vi är mycket stolta över att vi kan tillgodose en av våra mest trogna hyresgästers behov av toppmoderna kontorslokaler i ett av Stockholms absolut bästa lägen, säger Ivo Stopner, VD Hufvudstaden.

– Det är viktigt för Vinge som ledande affärsjuridisk fullservicebyrå att ha lokaler som motsvarar dagens och morgondagens behov. De ska stödja våra arbetssätt så att vi på bästa sätt kan lösa våra klienters utmaningar, de ska ligga centralt och bidra till trivsel hos medarbetarna. För oss är den bästa lösningen nya lokaler på nuvarande adress och precis så blir det nu. Vi ser fram emot att arbeta med Hufvudstaden för att skapa ett kontor att fortsätta växa och verka i, säger Maria-Pia Hope, VD Advokatfirman Vinge.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

SBB håller driftnettot i balans

Har ett unikt positivt finansnetto i det senaste kvartalsresultatet.

Tillbaka till förstasidan