Annica Ånäs ersätter Ingalill Berglund.

Annica Ånäs ersätter Ingalill Berglund på VD-posten

Annons

Tredje interna lösningen för VD-stolen. Styrelsen för Atrium Ljungberg har träffat en överenskommelse med VD Ingalill Berglund om att hon lämnar som VD i Atrium Ljungberg.

Annica Ånäs, CFO och tillförordnad VD, efterträder Berglund från och med fredag 19 februari.

– Det här är en bra lösning. Ingalill Berglund har gjort ett fantastiskt arbete och varit en starkt bidragande orsak till bolagets utveckling de senaste åren. Att Annica Ånäs nu tar över VD-skapet har vuxit fram i dialog mellan mig, Ingalill Berglund och styrelsen, säger Johan Ljungberg, ordförande i Atrium Ljungbergs styrelse.

Ingalill Berglund har arbetat på Atrium Ljungberg sedan 2001, varav de senaste fem åren som VD. Sedan september har hon varit sjukskriven och Annica Ånäs tillsattes i oktober som tillförordnad VD.

– Mina år på Atrium Ljungberg har varit roliga och givande, säger avgående VD Ingalill Berglund. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen och jag är glad att det är Annica Ånäs som fått styrelsens förtroende att leda arbetet vidare. Det är en bra lösning för bolaget, som också möjliggör att jag den närmaste tiden kan lägga kraft på träning och återhämtning, säger Ingalill Berglund och berättar mer här.

Annica Ånäs, har arbetat inom Atrium Ljungberg i sammantaget åtta år, först som ekonomichef, som CFO sedan 2011 och de senaste månaderna som tillförordnad VD. Hon har även arbetat som CFO på Hemsö Fastigheter samt varit VD inom kommunikationsbranschen. Dessutom har hon erfarenhet från flera styrelseuppdrag. Annica Ånäs har en akademisk bakgrund som jurist och civilekonom.

– Med Annica Ånäs som VD får vi såväl kontinuitet som en kompetent ledare. Hon delar bolagets starka värderingar och har styrelsens fulla förtroende. Dessutom är det glädjande att vi ännu en gång kan göra en intern VD-rekrytering, säger styrelseordförande Johan Ljungberg.

Annica Ånäs blir den tredje interna ”lösningen” för VD-stolen. Berglund var tidigare CFO i bolaget. Hennes företrädare Anders Nylander var vice VD och fastighetschef när han utsågs 2003.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-19

 

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan