Anders Linde, Katja Nevalainen och Jessica Aften Moback, SGBC.

SGBC stärker med spets – tillsätter tre expertroller

Sweden Green Building Council (SGBC) stärker sin interna expertkompetens inom tre prioriterade områden; cirkularitet, klimatpåverkan och närlingsliv/politik. Tre medarbetare har värvats, två redan i januari. Det berättar SGBC nu i ett pressmeddelande.

Annons

Satsningen på de nya expertrollerna är ett led i SGBC:s utvecklingsresa för att ytterligare påverka och bidra till ett hållbart samhälllsbyggande.

Jessica Aftén Moback är sedan januari 2024 näringspolitisk expert på SGBC. Jessica kommer närmast från Visita där hon arbetat med opinionsbildning inom besöksnäringen. Hon har även lång erfarenhet av politiskt arbete inom Region Stockholm. Tidigare har hon också varit konsult inom kommunikation, PR och PA. I sin nya roll på SGBC ansvarar hon för SGBC:s opinions- och näringslivssarbete.

Katja Nevalainen är SGBC:s nya expert inom cirkularitet och resurseffektivitet. Hon har en magisterexamen inom miljövetenskap samt är certifierad Miljöbyggnadssamordnare. Katja har en bakgrund inom miljö- och hållbarhetsfrågor hos bland andra Bonava, Akademiska Hus och HSB Bostad. I hennes nya roll på SGBC arbetar hon både som certifieringsspecialist och expert inom SGBC:s nya fokusområde cirkularitet och resurseffektivitet. Katja påbörjade sin anställning i januari.

Anders Linde är sedan i mars SGBC:s expert inom klimatpåverkan.

Han är arkitekt och hållbarhetsexpert med lång erfarenhet av certifieringar som exempelvis Miljöbyggnad. Anders kommer närmast från Emrahus där han har arbetat med att rita och utveckla LSS-boenden med hög miljöprofil. Innan jul var han med och tog emot priset Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards för Emrahus nytänkande LLS-boende i Landskrona. I sin nya roll som certifieringsspecialist och expert inom klimatpåverkan, kommer han att arbeta med systemet NollCO2 samt övergripande i alla system för kriterier kopplat till energi och klimatpåverkan.

”Nu tar vi på SGBC nästa steg och stärker vår interna organisation. Våra medlemmar efterfrågar mer specialistkunskap och extern påverkan. Vi adderar därför nya områden och expertkunskap inom cirkularitet och klimatpåverkan samt näringspolitik och opinionsbildning, allt för att ytterligare bidra till omställningen. Våra tre nya experter Jessica Aftén Moback, Katja Nevalainen och Anders Linde är några av Sveriges främsta inom sina fält och bidrar med kunskap och genomförandekraft”, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

Växande coworking redo att bredda verksamheten

”Som en schweizisk armékniv under utveckling.”

Lista: Tio största coworkingaktörerna

Fastighetsvärlden listar de tio största coworkingaktörerna i Sverige utifrån antal kvadratmeter.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tar över efter McDonalds

Ny restaurang tar över efter den amerikanska hamburgerjättens tidigare lokal på gatuplan under Gondolen.

Vectura snor finanschef från Corem

25 års erfarenhet från fastighetsbranschen.

Niam köper för 1,5 miljarder

Byggnad om 64.000 kvm lokaler uppförs.

Ny vd till Ikano Bostad

Går från vd-rollen på Besqab.

Tillbaka till förstasidan