Sämre resultat än väntat för NCC

Ökad omsättning och något lägre resultat. Båda sämre än vad analytikerna räknat med. Det är NCC:s siffror från det andra kvartalet.

Siffrorna som NCC redovisar:

  • Orderingången uppgick till 13 834 (16 385) MSEK i det andra kvartalet och till 31 355 (27 816) MSEK för det första halvåret
  • Nettoomsättningen uppgick till 14 349 (13 345) MSEK i det andra kvartalet och till 25 244 (25 093) MSEK för det första halvåret
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till 427 (484) MSEK i det andra kvartalet och till 55 (709) MSEK för det första halvåret
  • Resultat efter skatt uppgick till 341 (405) MSEK i det andra kvartalet och till 45 (598) för det första halvåret
  • Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 3,12 (3,72) SEK i det andra kvartalet och till 0,39 (5,51) för det första halvåret.

Rörelseresultatet redovisas till 452 miljoner kronor för det andra kvartalet. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig ett rörelseresultat på 591 miljoner kronor, enligt SME Direkt. Även orderingången var lägre än vad analytikerna trodde (14.179 mkr).

Vd Tomas Carlsson kommenterar:

”Affärsområdena levererade ungefär som föregående år i det andra kvartalet förutom NCC Property Development, som hade färre försäljningar att resultatavräkna. NCC:s resultat efter finansiella poster uppgick till 427 (484) MSEK i det andra kvartalet och till 55 (709) MSEK för det första halvåret.”

”Efter ett första kvartal med mycket hög orderingång för NCC blev utfallet lägre i det andra kvartalet. Marknadsförutsättningarna är dock fortsatt överlag goda och ser vi till det första halvåret sammantaget var orderingången på en bra nivå och högre än föregående år.”

”NCC:s orderstock är på en hög nivå men den genomsnittliga produktionstiden har ökat då vi har fler stora projekt i orderstocken. Den höga orderstocken bidrog till att nettoomsättningen ökade i NCC Building, NCC Infrastructure och NCC Industry i det andra kvartalet.”

”Resultatet i andra kvartalet blev något lägre än föregående år. Endast NCC Building förbättrade resultatet, främst till följd av att vi kom överens med kund i två projekt i Danmark och kunde lösa upp reserveringar. NCC Infrastructures resultat är fortsatt påverkat av svag lönsamhet i vägservice och i den norska anläggningsverksamheten. NCC Industrys resultat var i linje med föregående år medan NCC Property Development hade färre försäljningar att resultatavräkna i det andra kvartalet.”

”Jag tillträdde som koncernchef den 7 maj och har under andra kvartalet ägnat min tid åt att lära känna organisationen och gå igenom affärsläget. Det innefattar bland annat att jag går igenom pågående projekt i orderstocken, avsättningar och kundfordringar, balansposter som exploateringsfastigheter och andra tillgångar. Vidare tittar jag på hur processer kring anbud och projektstyrning fungerar. Två månader är för kort tid för att dra slutsatser av detta och jag räknar med att vara klar med min analys och vägen framåt för NCC under det tredje kvartalet. ”

 

Fler Nyheter från förstasidan

Staden: ”Inga pengar från Oscar för Gasklockan”

”Bolaget är i dröjsmål”.

FV Quiz

FV Quiz: Vad kan du om Ilija Batljan?

Testa dina kunskaper om en av branschens mest färgstarka profiler.

Byggs mitt på Södermalm

19 våningar högt. Nu sker formellt första spadtaget.

Dilemmat: Stockholm stad och Oscar behöver köpa tid

Fastighetsvärlden granskar: Deadline idag för betalningen av Gasklockan  Värde: 600 miljoner – eller 100 miljoner?  Gamarna redo  Staden i kreativ uppgörelse på annan plats.

Genova siktar mot börsen

4-miljardersbolaget redo för nästa steg.

Vasakronan hyr ut helt hus i Stockholm city

Intar över 4.000 kvm vid Kungsträdgården. Huset uppfördes 1901 åt Hernösands enskilda bank.

Vonovia nått 72% i Hembla – men budkommittén nobbar

Läs om budkommitténs rekommendation och om det tyska jättebolagets planer.

Regio förvärvar 22.000 kvm i centrala Västerås

Förvärvar fyra fastigheter. Säljaren behåller klenoden.

Säljer välkänd fastighet i innerstan för 800 miljoner

Gör ytterligare en avyttring i Stockholms innerstad. Nu säljs välkänd fastighet i område som snabbt blir allt hetare. FV berättar om omständigheterna.

Konkurshärva – styrelse anmäld för ekobrott

Bostadsutvecklingsbolaget fick grönt ljust för obligationsnotering av Nasdaq 2017 – har i dag skulder på hundratals miljoner.

Så blir ”nya” operahuset i Stockholm

Förslag på miljardrenovering inlämnat.

Oscar säljer i Nacka – får in pengar till Gasklockan?

Fastighet hyrs ut till skola och avyttras direkt. Se karta! Oscar Engelbert kommenterar affären och framtiden.

Lyxigt miljardköp av Ramsbury

FV avslöjar att Stefan Perssons fastighetsbolag slår till med köp i unikt läge. Läs detaljerna om affären.

Resultat och bilder från Baltazar Invitational

Fyra vinnare. Och nytt insamlingsrekord i välgörenhetseventet!

Tillbaka till förstasidan