Sämre resultat än väntat för NCC

Ökad omsättning och något lägre resultat. Båda sämre än vad analytikerna räknat med. Det är NCC:s siffror från det andra kvartalet.

Siffrorna som NCC redovisar:

  • Orderingången uppgick till 13 834 (16 385) MSEK i det andra kvartalet och till 31 355 (27 816) MSEK för det första halvåret
  • Nettoomsättningen uppgick till 14 349 (13 345) MSEK i det andra kvartalet och till 25 244 (25 093) MSEK för det första halvåret
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till 427 (484) MSEK i det andra kvartalet och till 55 (709) MSEK för det första halvåret
  • Resultat efter skatt uppgick till 341 (405) MSEK i det andra kvartalet och till 45 (598) för det första halvåret
  • Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 3,12 (3,72) SEK i det andra kvartalet och till 0,39 (5,51) för det första halvåret.

Rörelseresultatet redovisas till 452 miljoner kronor för det andra kvartalet. Analytikerna hade i genomsnitt förväntat sig ett rörelseresultat på 591 miljoner kronor, enligt SME Direkt. Även orderingången var lägre än vad analytikerna trodde (14.179 mkr).

Vd Tomas Carlsson kommenterar:

”Affärsområdena levererade ungefär som föregående år i det andra kvartalet förutom NCC Property Development, som hade färre försäljningar att resultatavräkna. NCC:s resultat efter finansiella poster uppgick till 427 (484) MSEK i det andra kvartalet och till 55 (709) MSEK för det första halvåret.”

”Efter ett första kvartal med mycket hög orderingång för NCC blev utfallet lägre i det andra kvartalet. Marknadsförutsättningarna är dock fortsatt överlag goda och ser vi till det första halvåret sammantaget var orderingången på en bra nivå och högre än föregående år.”

”NCC:s orderstock är på en hög nivå men den genomsnittliga produktionstiden har ökat då vi har fler stora projekt i orderstocken. Den höga orderstocken bidrog till att nettoomsättningen ökade i NCC Building, NCC Infrastructure och NCC Industry i det andra kvartalet.”

”Resultatet i andra kvartalet blev något lägre än föregående år. Endast NCC Building förbättrade resultatet, främst till följd av att vi kom överens med kund i två projekt i Danmark och kunde lösa upp reserveringar. NCC Infrastructures resultat är fortsatt påverkat av svag lönsamhet i vägservice och i den norska anläggningsverksamheten. NCC Industrys resultat var i linje med föregående år medan NCC Property Development hade färre försäljningar att resultatavräkna i det andra kvartalet.”

”Jag tillträdde som koncernchef den 7 maj och har under andra kvartalet ägnat min tid åt att lära känna organisationen och gå igenom affärsläget. Det innefattar bland annat att jag går igenom pågående projekt i orderstocken, avsättningar och kundfordringar, balansposter som exploateringsfastigheter och andra tillgångar. Vidare tittar jag på hur processer kring anbud och projektstyrning fungerar. Två månader är för kort tid för att dra slutsatser av detta och jag räknar med att vara klar med min analys och vägen framåt för NCC under det tredje kvartalet. ”

 

Fler Nyheter från förstasidan

Nu gör Sagax första köpen på sin nya marknad i Europa

Börsens mest internationella fastighetsbolag, av de stora bolagen, gör som utlovat nu sina första investeringar på en ny marknad.

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan