Peab hyr ut 3.500 kvm till Carmeda i nytt kontorshus i Ulriksdal

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Carmeda flyttar sin verksamhet till en ny fastighet i Ulriksdal. Peab börjar byggnation nu under hösten och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

– Detta blir det tredje huset vi produktionsstartar i Ulriksdal under loppet av mindre än två år och vi arbetar för fullt med projektering av det fjärde huset ”The Gardens” som blir en fastighet om 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, säger Fredrik Pettersson, regionchef, Peab Fastighetsutveckling.

Carmedas lokaler kommer utöver traditionella arbetsplatser även innehålla ett våningsplan med laboratorium samt ett våningsplan med renrum. Det översta våningsplanet i fastigheten har en väl tilltagen takhöjd, här blir det både arbetsplatser, sociala ytor och möjlighet att bjuda in till föreläsningar och tillställningar.

Den uthyrningsbar ytan i den aktuella fastigheten, Ledvolten, är cirka 4.300 kvm LOA, så fastigheten är betydligt mindre än övriga som Peab utvecklar i området. I entréplanet finns ytor för butik och service. Till skillnad från övriga så ligger den inte heller längs E4:an.

– Vi är glada över att Carmeda väljer Ulriksdal och oss när det nu tar steget och flyttar sin verksamhet. Vi ser fram emot vår resa där vi tillsammans skapar ett nytt kontor som speglar Carmedas kultur och identitet, säger Fredrik Pettersson.

Peabs projektfastighet Ledvolten i Ulriksdal. I bakgrunden syns Peabs kontorsprojekt The Gardens. Längst till vänster syns Peabs nya regionkontor som är färdigställt. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvadratmeter kontor för den som vill ha den ena foten i storstadens puls och den andra i grönska och natur.

Sommaren 2020 flyttar träningskedjan Actic sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer elva våningar, de tre översta våningsplanen hyrs ut till Actic och övriga åtta våningar blir parkeringshus.

Nu pågår också projektering av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, läs mer här. Dessutom fyller Peab en hel fastighet med sitt eget nya Stockholmskontor, som flyttar från Arenastaden. Se bilder på Peabs färdigställda byggnad här.

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2.500 bostäder stå klara de närmaste åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt också en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer ytterligare i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper fyra 08-närcentrum

Duo köper fastigheter som relativt nyligen har sålts.

Han efterträder Skogestig

Klart med vem som blir ny chef för fastighetsinvesteringar vid Vasakronan. Kommenterar för FV.

Jätteaffär: SBB säljer för 11 mdr – en aktör köper för 8 mdr

SBB gör en rekordstor följdaffär efter köpet av Hemfosa. En aktör köper för 8 miljarder, en annan för 3 miljarder. Läs kommentarer från aktörerna.

Tema Hållbarhet

”Den som blir vass på det här kommer att tjäna pengar”

Skanskas vd för kommersiella fastigheter, Jan Odelstam, vet vad som måste göras.

Welandson tar upp kampen med Amasten om SSM

Ytterligare en aktieaffär inom SSM. Köparen tar en corner i bolaget.

GW: ”Då hade kåken rasat”

Leif GW Persson ger sin syn på explosionen på Östermalm. FV berättar även mer om fastighetsägaren.

Bildextra: Sveriges största kvarter i trä byggs i Hagastaden

Läs om prisnivåerna och se karta.

Vill riva vid Norr Mälarstrand

”Helt nytt billigare än att renovera”.

Så går staden vidare med Gasklockan

”Fått många förfrågningar”. Oklart kring rättsligt efterspel.

23 tvingas bort från stora arkitektbyrån i Stockholm

Efter höstens varsel sägs totalt 55 medarbetare upp från de två stora arkitektbyråerna.

Lämnar Savills – blir partner hos mindre aktör

”För mig blir det som att gå tillbaka till rötterna”.

Klart med ny delägare till höga Karlatornet

Serneke har hittat en JV-partner som tar ett riktigt stort ägande i det planerade höghuset. Läs om köparen. ”En enorm milstolpe”.

Amasten köper 30% av SSM

”En riktig win-win”, kommenterar Jan-Erik Höjvall köpet i pressade SSM.

Dubbelsmällen – 200 butiker berörs

2020 har börjat på sämsta tänkbara sätt för detaljhandeln. Nu fortsätter krisen.

Tillbaka till förstasidan