Peab hyr ut 3.500 kvm till Carmeda i nytt kontorshus i Ulriksdal

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Carmeda flyttar sin verksamhet till en ny fastighet i Ulriksdal. Peab börjar byggnation nu under hösten och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

– Detta blir det tredje huset vi produktionsstartar i Ulriksdal under loppet av mindre än två år och vi arbetar för fullt med projektering av det fjärde huset ”The Gardens” som blir en fastighet om 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, säger Fredrik Pettersson, regionchef, Peab Fastighetsutveckling.

Carmedas lokaler kommer utöver traditionella arbetsplatser även innehålla ett våningsplan med laboratorium samt ett våningsplan med renrum. Det översta våningsplanet i fastigheten har en väl tilltagen takhöjd, här blir det både arbetsplatser, sociala ytor och möjlighet att bjuda in till föreläsningar och tillställningar.

Den uthyrningsbar ytan i den aktuella fastigheten, Ledvolten, är cirka 4.300 kvm LOA, så fastigheten är betydligt mindre än övriga som Peab utvecklar i området. I entréplanet finns ytor för butik och service. Till skillnad från övriga så ligger den inte heller längs E4:an.

– Vi är glada över att Carmeda väljer Ulriksdal och oss när det nu tar steget och flyttar sin verksamhet. Vi ser fram emot vår resa där vi tillsammans skapar ett nytt kontor som speglar Carmedas kultur och identitet, säger Fredrik Pettersson.

Peabs projektfastighet Ledvolten i Ulriksdal. I bakgrunden syns Peabs kontorsprojekt The Gardens. Längst till vänster syns Peabs nya regionkontor som är färdigställt. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvadratmeter kontor för den som vill ha den ena foten i storstadens puls och den andra i grönska och natur.

Sommaren 2020 flyttar träningskedjan Actic sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer elva våningar, de tre översta våningsplanen hyrs ut till Actic och övriga åtta våningar blir parkeringshus.

Nu pågår också projektering av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, läs mer här. Dessutom fyller Peab en hel fastighet med sitt eget nya Stockholmskontor, som flyttar från Arenastaden. Se bilder på Peabs färdigställda byggnad här.

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2.500 bostäder stå klara de närmaste åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt också en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer ytterligare i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

Fler Nyheter från förstasidan

65 procent av det beviljade hyresstödet går till NK

Lista över vilka fastighetsägare och hyresgäster som fått stöd hittills.

Svenska bröder säljer för 400 mkr i Hamburg

38 procent över värderingen från årsskiftet. Köpt i en portföljaffär 2017. Läs om hur beståndet ser ut idag.

Uppgift: Björkegren mördades och dumpades i Nynäshamn

Investerade tungt i fastigheter och hade en förmögenhet på 2,5 miljarder kronor.

Ånäs om att kunderna hittat åter – och om en ny satsning

Atrium Ljungbergs vd om ett händelserikt första halvår.

10 experter om hoten och möjligheterna med Amazon

FV summerar vad ett antal experter tror.

Han blir ny chef för Stordalens fastighetsbolag

Blir ansvarig för ett bestånd som är värt cirka 22 miljarder kronor.

Affär för 2 miljarder inom tullarna

40.000 kvm lokaler ingår i den stora transaktionen.

Bekräftat: Amazon har påbörjat lansering

Ett officiellt pressmeddelande har kommit från den amerikanska jätten. Har 40 procent av marknaden i Tyskland.

Fond köper för 260 miljoner

Förvärvar nyproducerad fastighet.

Castellum: ”Inga behov av generella nedskrivningar”

Vd Henrik Saxborn kommenterar första halvåret.

Hyrorna hos Akelius upp med 6,3 procent

Läs om hur beståndet förändrats och den nye vd:n kommentar.

UC: Blygsam minskning av konkurser i juli

”Hemestern” tycks inte påverka konkurser inom hotell- och restaurangbranschen.

Åtal för insideraffärer i Victoria Park

Kända företagsledare åtalas för insiderbrott i samband med Vonovias bud på Victoria Park.

Offentliga Hus renodlar inför börsnotering

Svevia-paketet och studentbostäderna berörs av affären.

Tillbaka till förstasidan