Peab hyr ut 3.500 kvm till Carmeda i nytt kontorshus i Ulriksdal

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Carmeda flyttar sin verksamhet till en ny fastighet i Ulriksdal. Peab börjar byggnation nu under hösten och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

– Detta blir det tredje huset vi produktionsstartar i Ulriksdal under loppet av mindre än två år och vi arbetar för fullt med projektering av det fjärde huset ”The Gardens” som blir en fastighet om 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, säger Fredrik Pettersson, regionchef, Peab Fastighetsutveckling.

Carmedas lokaler kommer utöver traditionella arbetsplatser även innehålla ett våningsplan med laboratorium samt ett våningsplan med renrum. Det översta våningsplanet i fastigheten har en väl tilltagen takhöjd, här blir det både arbetsplatser, sociala ytor och möjlighet att bjuda in till föreläsningar och tillställningar.

Den uthyrningsbar ytan i den aktuella fastigheten, Ledvolten, är cirka 4.300 kvm LOA, så fastigheten är betydligt mindre än övriga som Peab utvecklar i området. I entréplanet finns ytor för butik och service. Till skillnad från övriga så ligger den inte heller längs E4:an.

– Vi är glada över att Carmeda väljer Ulriksdal och oss när det nu tar steget och flyttar sin verksamhet. Vi ser fram emot vår resa där vi tillsammans skapar ett nytt kontor som speglar Carmedas kultur och identitet, säger Fredrik Pettersson.

Peabs projektfastighet Ledvolten i Ulriksdal. I bakgrunden syns Peabs kontorsprojekt The Gardens. Längst till vänster syns Peabs nya regionkontor som är färdigställt. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvadratmeter kontor för den som vill ha den ena foten i storstadens puls och den andra i grönska och natur.

Sommaren 2020 flyttar träningskedjan Actic sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer elva våningar, de tre översta våningsplanen hyrs ut till Actic och övriga åtta våningar blir parkeringshus.

Nu pågår också projektering av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, läs mer här. Dessutom fyller Peab en hel fastighet med sitt eget nya Stockholmskontor, som flyttar från Arenastaden. Se bilder på Peabs färdigställda byggnad här.

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2.500 bostäder stå klara de närmaste åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt också en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer ytterligare i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

Fler Nyheter från förstasidan

Dråpslag – kan tappa 33.000 kvm

En av landets största fastighetsägare kan tappa en stor hyresgäst. Kan bli aktuellt med försäljning.

Lokal prestigefastighet såld till nykomlingen

Når genom affären ett fastighetsvärde om cirka 660 mkr.

Norska Selvaag får första egna markanvisningen i Sverige

Britta Blaxhult berättar om bolagets planer.

Här är de fem nominerade till Årets lokalkonsult 2019

Namnen på årets fem toppkandidater.

Serneke får markanvisning om 40.000 kvm i Hagastaden

Går vidare med de stora planerna i JV:t. Nu finns även ett politiskt beslut.

Vann kampen om myndighet

Hyr 6.000 kvadrameter. Ska ha undersökt över 30 alternativ.

Topplista

Uppdaterad lista: Största uthyrningarna av kontor 2019

Se vilka fastighetsbolag som gjort de största kontorsuthyrningarna, och vilka som varit rådgivare.

Hyr ut hela 6.800 kvm i Sjöstan

Det är en av årets största kontorsuthyrningar i Stockholm.

Asiatisk köpare i Frösunda

Kontorsfastighet i Solna får ny ägare.

Intea redo bygga ny högskola om 30.000 kvm

Planerar för jättesatsning. Se flera bilder.

Köper bostadshus med vattenläge på Södermalm

Laddar för fler affärer. ”Redo att köpa för några miljarder”.

Klart: Nominerade till Årets affärsrådgivare 2019

Fem rådgivare har nominerats av juryn.

Castellum köper – och utmanar konkurrenterna

Utmanar så smått Klövern och Kungsleden.

FV avslöjar: Hög projektchef fått sparken direkt

Arbetade vid ett av de största fastighetsbolagen. ”Vi är sjukt besvikna”.

Tillbaka till förstasidan