Peab hyr ut 3.500 kvm till Carmeda i nytt kontorshus i Ulriksdal

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Carmeda flyttar sin verksamhet till en ny fastighet i Ulriksdal. Peab börjar byggnation nu under hösten och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

– Detta blir det tredje huset vi produktionsstartar i Ulriksdal under loppet av mindre än två år och vi arbetar för fullt med projektering av det fjärde huset ”The Gardens” som blir en fastighet om 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, säger Fredrik Pettersson, regionchef, Peab Fastighetsutveckling.

Carmedas lokaler kommer utöver traditionella arbetsplatser även innehålla ett våningsplan med laboratorium samt ett våningsplan med renrum. Det översta våningsplanet i fastigheten har en väl tilltagen takhöjd, här blir det både arbetsplatser, sociala ytor och möjlighet att bjuda in till föreläsningar och tillställningar.

Den uthyrningsbar ytan i den aktuella fastigheten, Ledvolten, är cirka 4.300 kvm LOA, så fastigheten är betydligt mindre än övriga som Peab utvecklar i området. I entréplanet finns ytor för butik och service. Till skillnad från övriga så ligger den inte heller längs E4:an.

– Vi är glada över att Carmeda väljer Ulriksdal och oss när det nu tar steget och flyttar sin verksamhet. Vi ser fram emot vår resa där vi tillsammans skapar ett nytt kontor som speglar Carmedas kultur och identitet, säger Fredrik Pettersson.

Peabs projektfastighet Ledvolten i Ulriksdal. I bakgrunden syns Peabs kontorsprojekt The Gardens. Längst till vänster syns Peabs nya regionkontor som är färdigställt. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvadratmeter kontor för den som vill ha den ena foten i storstadens puls och den andra i grönska och natur.

Sommaren 2020 flyttar träningskedjan Actic sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer elva våningar, de tre översta våningsplanen hyrs ut till Actic och övriga åtta våningar blir parkeringshus.

Nu pågår också projektering av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, läs mer här. Dessutom fyller Peab en hel fastighet med sitt eget nya Stockholmskontor, som flyttar från Arenastaden. Se bilder på Peabs färdigställda byggnad här.

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2.500 bostäder stå klara de närmaste åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt också en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer ytterligare i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

Fler Nyheter från förstasidan

Historiskt: Hon vinner Ruter Dam

För första gången vinner en kvinna från fastighetsbranschen det prestigefulla priset. Vinnaren ger sina bästa karriärråd.

Fullkomlig slakt på börsen

Tappade mer än 10 procent. Storstryk för Erik Selins och Rutger Arnhults bolag under onsdagen.

Nu endast en kvar ur storköpet – jättarnas gigant

Uthyrningsgraden är uppe i 85 procent. FV summerar även några av de största försäljningarna.

Förvärvar 19.000 kvm från AMF-bolag

Kontorshus i sju våningar. Alldeles bredvid ny station.

”Det finns ingen chans att jag inte vänder skutan”

Åhléns nya ägare Ayad Al–Saffar om taktiken för framtiden.

Hyr högst upp i Katarinahuset

Atrium Ljungberg har tecknat två nya avtal vid Slussen.

Realplay

Risken för nedgradering uppenbar

Obligationsmarknaden är ett fortsatt gungfly för fastighetsmarknaden

Årets finalister i Sweden Green Building Awards

Redan nu står det klart att ett fastighetsbolag vinner en klass.

Niam köper jättefastighet – nytt rekordpris

Köper i strategiskt läge i centrala Göteborg. Läs FV:s prisbedömning – och om andra stora styckeaffärer.

Ingvor Sundbom och Erik Selin i ny satsning

Lanserar fastighetsbolaget Covitum.

Investerar 400 miljoner mitt i Stocholm

15.000 kvm lokaler når marknaden.

Stor myndighet söker nya lokaler

Kan bli en av de allra sista att flytta ut från CBD. FV berättar om prioriteringarna.

Säljer portfölj om 11.200 kvm

Sex samhällsfastigheter byter ägare.

Vasakronan säljer för 410 mkr – FV avslöjar köparen

Avyttrar en av bolagets mer udda tillgångar.

Tillbaka till förstasidan